Сцена / екран / ефир

На Първи юни - Международния ден на детето, Русенска опера ще зарадва своята подрастваща публика със специално събитие!

“Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните” от 11 часа в зала Филхармония

 

◊ ПОКАНА

На Първи юни - Международния ден на детето, Русенската опера ще зарадва своята подрастваща публика със специално събитие!

Улични танци и класически балет преплетени умело в динамичения, весел и трогателен спектакъл за деца “Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните” могат да гледат малчуганите в празничния ден от 11 часа в зала Филхармония.

Историята, разказана чрез средствата на танца, описва красотата на света, видян през детския поглед и осъзнат през деликатната чувствителност на детската душа. След известно прекъсване спектакълът отново се завръща в репертоара на Балета на Държавна опера Русе, обновен и обогатен от артистичното присъствие на най-младото поколение на русенската балетна трупа.

Великолепната музика на известния френски композитор Камий Сен Санс е допълнена с познати за младите зрители съвременни поп мелодии, а характерните животински образи са претворени от солистите и кордебалета на Държавна опера Русе.

Стефчо е талантлив млад танцьор, който решава да опита шанса си в съвременно шоу и преживява своето първо разочарование. Строгото жури безпощадно го елиминира от конкурса. Отчаяният Стефчо попада в един различен свят и там среща своите нови приятели – лъва, слона, магарето, костенурката, рибката, кукувицата, птичката, красивия лебед... Изведнъж всичко се променя. Стефчо открива радостта от смеха и приятелството. Разбира, че в живота има много по-важни неща. Точно тогава започва “Карнавалът на животните“ и той танцува заедно с всички своя звезден танц.

Хореографията е на Йордан Кръстев. Маските са проектирани от Янка Дойчинова, мултимедията и специалните ефекти са дело на Теодор Цаков. Репетиторка е Марияна Захариева и асистент-режисьорка - Елена Колева.

Очакваме ви!

Билети на каса Опера и на ruseopera.com

 

Автор:
Диана Димитрова
Публикация:
30.05.2022 г. 15:07
Етикети:
балетспектакъл за децапразникДен на детето1 юниДържавна опера Русе
“Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните”
Посетено:
671
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34817-na-parvi-yuni-mezhdunarodniya-den-na-deteto-rusenska-opera-shte-zaradva-svoyata-podrastvashta-publika-sas-spetsialno-sabitie