Сцена / екран / ефир

„Избери радостта!“ - авторски спектакъл по книгата "Полиана" на Елинор Портър, с жестов превод и аудиоописание за незрящи!

Премиера на 31 май 2022 г., 19:30 часа, Нов театър НДК

„Избери радостта!“ - авторски спектакъл по книгата "Полиана" на Елинор Портър, с жестов превод и аудиоописание за незрящи!

 

◊ ПОКАНА

„Избери радостта!“ - ПРЕМИЕРА  

Театър и Академия "Драмеди" Ви кани на премиерата на авторския спектакъл „Избери радостта!“, достъпен за всички, с жестов превод и аудиоописание за незрящи!

“Избери радостта!“ е авторски спектакъл по книгата „Полиана“ на Елинор Портър. Един бестселър, поставил началото на теорията за позитивното мислене в началото на 20 век.  

Полиана е символ на силата на човешкия дух, способността ни да избираме отношението си към всяка ситуация и способността ни да се радваме на живота, въпреки трудностите! Полиана не само владее своето отношение към живота, но и благодарение на вярата си в доброто, помага на цял град да превъзмогне ограниченията на ума си!

Актьорите от Драмеди Про пресъздават историята на Полиана по нестандартен начин - сцени от книгата, примесени с оригинални вариации, които поставят персонажите в различни забавни обстоятелства.  

Музика на живо, танц, клоунада, драматични сцени и  провокативна сценография, авторска музика, забавление, изненада, проникновение и вълнение ви обещаваме! 

Създаден на синергичен принцип, заедно с всички участници - един синтетичен авторски спектакъл, който ни напомня, че радостта е избор и че ние сме авторите на живота си!   

„Избери радостта!“

Драматургия, концепция, сценография и режисура: Цвета Балийска 
Асистент режисьор и техническо изпълнение: Пламен Петков 
Репетитор: Маргарита Маринова 
Хореограф: Цветина Матова 
Музика: Росен Иванов, Цвета Балийска, Рада, Рая и Авенир Михайлови 
Музикален педагог: Христо Петков 

Участват: Виктория Винклер, Мария Попова, Боряна Лачева, Рая Михайлова, Авенир Михайлов, Емона Соколова, Киара Тодорова, Ана Велева, София Болашъкова, Мария  Аврамова, Александър Ганчев, Кирил Георгиев  

С финансовата подкрепа на Национален фонд култура.  

Кога: 31.05.2022 г. 19:30 часа, в Нов театър НДК (бул. "България" 1) https://fb.me/e/2AkCfAr5x 

Билети: 15/10 лв. от Билетен център НДК и от https://epaygo.bg/3035675804 


Автор:
Стоян Костадинов, Сдружение „Творци“
Публикация:
29.05.2022 г. 14:27
Посетено:
729
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34803-izberi-radostta-avtorski-spektakal-po-knigata-poliana-na-elinor-portar-s-zhestov-prevod-i-audioopisanie-za-nezryashti