Сцена / екран / ефир

Бродуейски мюзикъли отново на сцената на Столичен куклен театър

Американските режисьори Шели Бътлър и Уест Хайлър ръководят уъркшопа „Работилница за мюзикъли“

 

Бродуейски мюзикъли отново на сцената на Столичен куклен театър

След успешно проведената  през 2015 г. творческа лаборатория „Американски мюзикъл“, с резултат мюзикъла „Авеню Q“ - част от репертоара на СКТ вече четвърта година, бродуейските режисьори отново идват в София!

На 10 април 2022 г. от 19.00 ч. в салон "Гурко" № 14 на СКТ,  актьорската трупа на театъра ще представи резултатите от проекта „Работилница за мюзикъли“, с ръководители Шели Бътлър и Уест Хайлър.

Екипът работи върху откъси от четири от най-хитовите заглавия на Бродуей в момента. Фокус са мюзикълите предназначени за детската и семейната публика.

Ментори на проекта са Шели Бътлър (САЩ) и Уест Хайлър (САЩ). Превод на песните - Десислава Софранова. Вокален педагог е Роберта,  хореограф - Теодора Попова, а корепетитор - Ангел Николов.

Културният продукт колаборира американските похвати на мюзикъла и добрата актьорска школа в България. „Работилница за мюзикъли“ е плод на взаимната нужда на  публиката от нови спектакли  и желанието на актьорите от театъра да повишат и надградят възможностите си в този интересен и търсен от публиката жанр.

Проектът се  реализира с подкрепата на  Програма „Култура“ на Столична община за 2022 г.

Шели Бътлър е режисьор на над 30 спектакъла в десетки престижни театрални компании по света. Част от заглавията, върху които работи са „Откъси от Бекет“ (от Самюел Бекет), „Ромео и Жулиета“ (от Уилям Шекспир), Мери Стюарт (от Фредерик Шилер).

Уест Хайлър е сценарист и режисьор на успешни мюзикъли като „Цирк дьо Солей Paramour“ и "Georama". Името му се свързва и с работата му по десетки пиеси сред които „Бурята“, „Тартюф“, „Сън в лятна нощ“ и мн. др. Занимава се и с преподавателска дейност в престижни учебни заведения по изкуство. 

 

Автор:
Столичен куклен театър
Публикация:
07.04.2022 г. 13:48
Етикети:
Посетено:
620
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34473-brodueyski-myuzikali-otnovo-na-stsenata-na-stolichen-kuklen-teatar