Сцена / екран / ефир

Съботните спектакли на Театър ВЕСЕЛ през април 2022

От 11 часа в Камерна зала на Художествена галерия „Борис Денев“ - Велико Търново

Съботните спектакли на Театър ВЕСЕЛ през април 2022

 

◊ ПОКАНА

Съботните спектакли на Театър ВЕСЕЛ през април 2022

През април Театър ВЕСЕЛ очаква зрителите си в камерната зала на Художествена галерия „Борис Денев“ в старата столица. Любителите на кукленото театрално изкуство ще имат своята емоционална среща с богата палитра от интересни герои – както класически, така и съвременни персонажи.

На 2 април ще се играе спектакълът „Русалка“. Легендата за Лорелай е история за разочарованието, за болката и за отмъщението. История за свободния дух и за погубената любов, и за неумиращата любов. Истини, които са неподвластни на времето и пространството. Спектакълът е истински пример как чрез изразните средства на кукленото изкуство театърът може – без дидактика – да учи и да възпитава. Въздействаща музика, оригинални диалози, атрактивна сценография…

На 16 април театралният афиш включва любимо заглавие от репертоара на търновските кукленици – „Пингвинчето Фраки“. Спектакълът е увличаща с лиричния си сюжет история, поднесена на детската аудитория по оригинален и самобитен начин – драматургичният материал се „разгъва” ненатрапчиво на принципа на хармониката. Малкото пингвинче Фраки опознава света в търсене на откраднатото Слънце в разказаната с много любов, фантазия и настроение приказка.

На 30 април е срещата с Великденския заек в „Приказка за Великден“. Смелите кокичета Кок и Че заедно с красивата и суетна Теменужка, с веселия Кукуряк, с талантливия Минзухар и Слънцето, първи се пробуждат за големия пролетен празник. Приказна история  за Великденския заек, който с помощта на цветята, прогонили Страшния студ, намира пъстрите боички и украсява тъжното Великденско яйце в цветовете на дъгата. Феерия от песни, багри и кукли за деца.

Спектаклите се играят от 11:00 часа в камерна зала на Художествена галерия „Борис Денев“ в парка „Асеневци“ (за информация – 0878 790 549).

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
31.03.2022 г. 11:36
Посетено:
751
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34406-sabotnite-spektakli-na-teatar-vesel-prez-april-2022