Сцена / екран / ефир

Балет "Арабеск" представя "Огледало на времето"

18 март 2022, 19 часа, Музикален театър

 

◊ ПОКАНА

На 18 март от 19 часа Балет „Арабеск”представя "Огледало на времето" на сцената на Музикален театър 

Съвместен проект на Балет „Арабеск” и „Креди Арте” ООД

Огледало на времето“ е авторски спектакъл на Асен Наков - един от най-впечатляващите български съвременни хореографи по музика на Петя Диманова, сценография - Димитър Димитров, драматургия - Димитър Кабаков, с експресивно изпълнение на артистите от Балет "Арабеск"

Oгледало на времето”

Музика – Петя Диманова
Хореография – Асен Наков
Сценография и костюми  – Димитър Димитров
Драматург – Димитър Кабаков
Репетитор –  Олеся Пантикина

Участват – Виктория Петрова, Даниела Иванова, Елизабет Якимова, Таня Кацарова, Васил Дипчиков, Светлозар Тинев, Стефан Вучов, Филип Миланов

Съвременен свят – многообразен, объркан, пренаселен от хора и шум. Невъзможно e да останеш сам, но всъщност си много САМ. И все повече се затваряме вътре в себе си,  докато застанем пред едно обикновено огледало и не можем да разпознаем образа, който виждаме отсреща.

„Ако огледалото наистина е врата към други пространства, готови ли сме да прекрачим границата, да преминем отвъд, без да се загубим, без да продадем душата си, без да изгубим пътеката за връщане. Имаме ли смелостта да направим важните крачки към истинската си същност, да застанем беззащитни пред всички свои демони и да се преборим с тях, заобиколени от спомени, страхове, надежди или просто несбъднати желания – за да се впишем в света около нас и да продължим напред, независимо от раните, загубите и проблемите. Просто, защото все още ни има.“ ~ Димитър Кабаков

 

Асен Наков

Асен Наков е най-перспективният млад хореограф на Балет „Арабеск” , дългогодишен премиер-солист на трупата и преподавател по съвременен танц.  Носител на „Кристална лира” за върхови постижения в танцовото изкуство за 1999 г. 

Спектаклите му „Необходима поносимост” и „Паралелна реалност”, “The Bingo Project” са в репертоара на балет „Арабеск”, а със  спектакъламе представлява пред компетентен нотариус при извършване на действи „Малки правила” става носител на наградите на публиката и на журито на VІІІ конкурс за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова”.

 

Петя Диманова

Петя Диманова - композитор. Вокален педагог В НАТФИЗ „Кр.Сарафов”. Работила е като композитор, студиен музикант и изпълнител в музикална къща ”Stars company” Милано, Италия, а така също и като музикант в Софийска филхармония. За музиката към постановката „Макбет” 2008 получава ежегодната награда за оригинална театрална музика „Маестро Димитър Вълчев”.

 

Димитър Димитров

Сценографът Димитър Димитров е реализирал редица проекти за куклен и драматичен театър не само в България, но и в чужбина. Има богат опит в областта на дизайна, керамиката, графиката, живописта и пластичните изкуства. Носител е на награди от международни и български фестивали.

 

Автор:
Мая Михайлова, Балет "Арабеск"
Публикация:
12.03.2022 г. 11:07
Посетено:
760
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34271-balet-arabesk-predstavya-ogledalo-na-vremeto