Сцена / екран / ефир

Рокендрол звучи в премиерната постановка на "Графиня Марица" в Музикалния театър

Премиера на 11, 12 и 13 март 2022

Рокендрол звучи в премиерната постановка на "Графиня Марица" в Музикалния театър

 

Класически страсти в нови аранжименти и шоколадово настроение очакват зрителите в най-новата постановка на Музикалния театър „Графиня Марица – чардаш, шоколад и рокендрол“. Премиерата е на 11, 12 и 13 март. Новата осъвременена версия на класическата оперета на Калман е дело на режисьора Марияна Арсенова. Заедно с асистент-режисьора на спектакъла Александър Мутафчийски тя работи близо две години по нова авторска редакция на оригиналното либрето.

Събитията в новата версия се развиват отново в имението на графиня Марица, но в него има фамилна шоколадова фабрика. Част от героите искат да открият строго пазената в тайна съставка на произвеждания там шоколад, която прави вкуса му вълшебен. Зрителите ще я търсят заедно с героите до финала, за да разберат, че тайната е в любовта.

Действието в „Графиня Марица - чардаш, шоколад и рокендрол“ е пренесено от 20-те в 50-те години на миналия век, когато се заражда рокендрола и се усеща еманципирането на жената. Затова част от музикалните номера в оперетата са преаранжирани в стил рокендрол. Автор на тези аранжименти е композиторът Румен Бояджиев-син. Диригент-постановчик на спектакъла е Юли Дамянов.

Автор на сценографията е Иван Савов. Художник на костюмите е Денис Иванов, който подготвя 160 изцяло нови авторски костюма за спектакъла. Модерната визия в хореографията на спектакъла, в който има много чардаш и рокендрол, е дело на солистката на Балета на Музикалния театър Йоанна Стоянова.

В спектакъла участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригенти Юли Дамянов и Дориан Молхов.

 

Новата постановка на Музикалния театър „Графиня Марица – чардаш, шоколад и рокендрол“ е приказка за любовта - модерна, блестяща и различна.

Билетите за премиерните дати на 11 и 12 март от 19.00 часа и на 13 март - от 17.00 часа се продават на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2022-03

и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79).

 

Автор: Национален музикален театър
09.03.2022 г. 14:08
Посетено: 511
Етикети: Имре Калман, Марияна Арсенова, Юли Дамянов, премиера, оперета, Национален музикален театър, „Графиня Марица – чардаш шоколад и рокендрол“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34220-rokendrol-zvuchi-v-premiernata-postanovka-na-grafinya-maritsa-v-muzikalniya-teatar