Сцена / екран / ефир

Театър "Весел" възобновява съботните си спектакли в Галерия „Борис Денев“ - Велико Търново

На 5 март от 11,00 часа е премиерата на "Русалка" – най-новия спектакъл на кукления театър

 

◊ ПОКАНА

Театър ВЕСЕЛ възобновява съботните си спектакли в Художествена галерия „Борис Денев“

На 5 март от 11,00 часа ще се играе най-новият спектакъл на кукления театър – „Русалка“. „Театър в Галерията“ е съвместен проект с Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. Проектът включва посещение на част от постоянната експозиция и на спектакъла „Русалка“, който е подходящ за семейна публика с деца над 7 годишна възраст.

Театър „Весел“ реализира първия си артистичен проект за 2022 година – премиерата на спектакъла „Русалка“, чийто драматургичен материал е вдъхновен от стара немска „Легенда за Лорелай“. Постановката е осъществена от популярния у нас и зад граница режисьор Тодор Вълов. Сценографията и куклите са сътворени от един от най-талантливите театрални художници на съвременния куклен театър в България – Наталия Гочева. Оригиналната музика и аранжиментите са на композитора Пламен Мирчев-Мирона, а вокалите – на Пламена Ангелова. Студийният звукозапис е реализиран от Петър Атанасчев. Ролите изпълняват Елка Баланова и Веселин Василев.

Легендата за Лорелай е вдъхновявала творци от различни епохи. Тя разказва за красивата дъщеря на беден рибар, която пленявала стари и млади със своите омайващи песни. Това е старата и вечна история за свободния дух и за погубената любов. Спектакълът носи атмосферата на суровия северен пейзаж и въздейства с вълшебството на приказка и с драматизма на антична трагедия. В него откриваме истини, които са неподвластни на времето и пространството. 

Възобновяването на съботните спектакли в галерията е уникална възможност за детската публика от старата столица да  се срещне с театъра и изобразителното изкуство в един общ проект, реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Велико Търново и с любезното съдействие на Художествена галерия „Борис Денев“.

Заповядайте! Местата са ограничени! Предварителна продажба на билети - тел. 0878 790 549.

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
03.03.2022 г. 17:21
Посетено:
934
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34205-teatar-vesel-vazobnovyava-sabotnite-si-spektakli-v-galeriya-boris-denev-veliko-tarnovo