Сцена / екран / ефир

„Джак и бобеното стъбло“ – първата детска премиера на Столичен куклен театър за тази година

Приказните герои ще отведат малките зрители на ново вълшебно пътешествие в света на кукления театър

 

◊ ПОКАНА

На 11 март 2022 г., петък, от 19:00 ч. в салона на Столичен куклен театър на бул. „Янко Сакъзов“ № 19, ще се състои премиерата на спектакъла „Джак и бобеното стъбло“.

Драматизацията и режисурата са на Веселин Бойдев, сценограф е Христина Стоилова, а композитор - Мишо Шишков. В ролите на вълшебните герои зрителите ще видят Ана-Мария Лалова, Ваня Камянска, Димитър Иванов, Христо Димитров.

Представлението е по английската народна приказка „Джак и бобеното стъбло“, позната от детството на десетки поколения. Интерпретацията на Веселин Бойдев показва пътя на израстването. Припомня ни, че най-важни са честността и истинското приятелство, а при него  различията нямат значение.

През какви ли приключения ще премине Джак? Кого ли ще срещне по пътя си? И по какъв начин ще го промени това вълшебно пътешествие? Отговорите на тези въпроси стават ясни на сцената на Столичен куклен театър, където всеки може да изживее магията на приказките!

Спектакълът ще се играе и през почините дни, на 12 и 13 март, в салона на Столичен куклен театър на бул. „Янко Сакъзов“ № 19 от 11:00 ч.

 

Автор:
Столичен куклен театър
Публикация:
03.03.2022 г. 16:39
Посетено:
665
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34204-dzhak-i-bobenoto-stablo-parvata-detska-premiera-na-stolichen-kuklen-teatar-za-tazi-godina