Сцена / екран / ефир

Театрален спектакъл "Сънища на Aза"

26 февруари 2022, 19.00 часа, Национална галерия / САМСИ

Театрален спектакъл "Сънища на Aза": 1
Театрален спектакъл "Сънища на Aза": 2

 

◊ ПОКАНА

Национална галерия/

Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство

представя

"Сънища на Aза"

Театрален спектакъл

26 февруари 2022, събота, начало 19.00 часа
САМСИ, бул. “Черни връх” 2

При спазване на всички противоепидемични мерки и контролиран достъп.

Входът за събитието е свободен, благодарение на подкрепата на Посолството на Австрия в София.

Залата разполага с лимитирани места! За да получите достъп, направете предварителна резервация на: our_wourld@abv.bg или sofiaarsenal@sofiaarsenal-mca.org

 

Драматург & режисьор: Ива Панева

Оператор: Стефан Куцаров

Участват: Венера Мелеки, Петър Калчев, Петко Каменов, Пламен Кумпиков, Петър Кушлев – виолончело

Със специалното участие на: Боряна Маноилова, Албена Ставрева и Маргарита Хлебарова

В партньорство със Сдружение „Наш свят”

С финансовата подкрепа на Посолство на Австрия в София

 

"Сънища на Aза / Doppelgänger Dreams" е най-новата продукция на Театър "Наш Свят". Драматургът и режисьор Ива Панева изгражда сценична версия на срещата между двама знаменити австрийски автори – Зигмунд Фройд и Артур Щницлер, смятани за двойници и сродни души. Спектакълът включва автентични писма на Фройд и фантастични образи, надграждащи реалността.

"Сънища на Аза" е също така историята на две жени, вдъхновили творби на Фройд и Шницлер: Дора, която кара Фройд да описва своите случаи от психоанализата и госпожице Елзе, която вдъхновява Шницлер да се обърне към психоанализата. Жени от 1920-те, които звучат актуално и днес. Всяка жена има вътрешен глас и вълнения, които не споделя... дори пред самата себе си. Този спектакъл е шанс за надрастване на минали травми, желание да кажем истината такава каквато е и да започнем начисто. Млади жени, потискани в миналото, днес оживяват пред нас, противопоставяйки се на насилието и манипулацията. 

Оперните певци Венера Мелеки и Пламен Кумпиков пресъздават съновидения и образи, докато актьорите Петър Калчев и Петко Каменов влизат в ролите на Шницлер и Фройд. Във филмовата част на спектакъла ще видите актрисите Маргарита Хлебарова и Албена Ставрева, със специалното участие на Боряна Маноилова, която играе Госпожице Елзе на екрана. Оперни певци, актьори и музиканти създават мистичен спектакъл за двойнствената човешка натура и тънката граница между сън и реалност.

 

Автор: Национална галерия
25.02.2022 г. 14:09
Посетено: 586
Етикети: Театрален спектакъл, САМСИ, Национална галерия, Сдружение „Наш свят”, Посолство на Австрия в София, Ива Панева, Сънища на Aза
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34176-teatralen-spektakal-sanishta-na-aza