Сцена / екран / ефир

Абсурдната комедия „Животни“ за първи път в София

Студенти от класа на Теди Москов представят спектакъла в Théatro на 26 февруари

 

Спектакълът „Животни“ ще бъде представен за първи път в Théatro в София на 26 февруари. Студенти от класа на Теди Москов се събират около идеята на режисьора Ивомир Игнатов–Кени и заедно създават абсурдната комедия за това как да летим с разперени копита.

Действието се развива в провинциална психиатрична клиника. За трима пациенти, всеки от които има специфичен проблем, се грижат лекар и медицинска сестра. Денят започва с провеждане на арт терапия. Неволен участник в нея обаче става и майстор-бояджия.

Лекари и пациенти поемат заедно на приказно пътешествие с подръчни материали. Ситуация след ситуация въображаемият свят взима превес.

„Ситуациите се сменят в бързо темпо и границата между реалност и фантазия се стопява. Създават се комедийни ситуации, историята се развива неочаквано, всички се превъплъщават в различни забавни персонажи“, разказва режисьорът.

В шеметното препускане във фантастичната история всеки един претърпява промяна. От сухар докторът се превръща в забавен импровизатор, способен на чудеса. Медицинската сестра добива смелост и самочувствие - от помощник се превръща в лидер. Грубоватият бояджия става чувствителен и човечен. Когато се връщат в реалността, се оказва, че експериментът е помогнал на всички да се справят с проблемите си.

Трейлър на „Животни“ може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=qEwUgzWtu9w

Билети тук: https://bit.ly/3FPXpkc

 

Автор:
Татяна Павлова
Публикация:
21.02.2022 г. 19:47
Етикети:
Софияпремиеракомедиястудентитеатър
Ивомир Игнатов–Кени
клас Теди Москов
„Животни“
Посетено:
714
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34153-absurdnata-komediya-zhivotni-za-parvi-pat-v-sofiya