Сцена / екран / ефир

"Принцесата и свинарят" - детският мюзикъл отново пред русенска публика

11 февруари, 19 часа, Зала Филхармония

"Принцесата и свинарят" - детският мюзикъл отново пред русенска публика

 

◊ ПОКАНА

На 11 февруари, петък, от 19 часа в зала Филхармония, броени месеци след премиерата, детският мюзикъл „Принцесата и свинарят“ за пореден път  ще бъде представен пред русенската публика за всички, които не успяха да го видят.

Музикалната приказка за малки и големи от Юлиян Слабаков по либрето на Панчо Панчев (дядо Пънч) бе посрещната от децата и техните родители с огромен интерес.

В  ролята на разглезената принцеса ще видим чаровната и гласовита  Мария Анастасова,  а като принцът – свинар ще ѝ партнира тенорът Иван Пенчев. Ключовият персонаж на бабата отново ще бъде пресъздаден от атрактивната и изключително забавна Ася Русева. А като графиня Шанти на сцената ще видим Анна Карадимитрова. Любимецът на русенската публика Стоян Стоянджов отново ще бъде в ролята на императора.

Режисьорката д-р Аделаида Якимова-Фурнаджиева е изкушена не просто от приказката на Андерсен за свинаря и принцесата, а от дилемата в нея - за изкуственото и истинското. В днешно време проблемът става все по-остър, защото хората предпочитат изкуствени рози вместо истински, изкуствени храни вместо истински, разговор през компютъра вместо на живо.

Задачата на артистите е да предоставят на публиката едната  и другата възможност, а тя да си избере.

Мисията да се върне традицията на детските спектакли е от голямо значение  както за невръстната публика, така и за самия творчески екип на Държавна опера – Русе.

В този мрачен период е важно изкуството да предлага алтернатива на хората потиснати от негативните новини за пандемичната обстановка, смята постановъчният екип на спектакъла.

________

Билети на каса Опера:
понеделник - петък от 10.00 часа до 18.30 часа
и на Grabo.bg

 

Автор:
Диана Димитрова
Публикация:
09.02.2022 г. 16:48
Посетено:
641
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34097-printsesata-i-svinaryat-detskiyat-myuzikal-otnovo-pred-rusenska-publika