Сцена / екран / ефир

"Вярно с оригинала" – авторско соло на Галина Борисова

Премиера: 28 и 29 януари 2022, Галерия „Етюд“ - София

"Вярно с оригинала" – авторско соло на Галина Борисова

 

◊ ПОКАНА

"Вярно с оригинала"

Авторско соло на Галина Борисова

Идея, реализация и изпълнение: Галина Борисова
Изработка на костюми и сценична среда: Дарина Стоименова-Стодара
Музикално оформление: Емилиян Гацов–Елби
Видео и монтаж: Крум Янков
Репетитор: Елисавета Груева, Лидия Стефанова, Михаела Люцканова
Фотограф: Виолета Апостолова–Лети
В партньорство с галерия „Етюд“ и фондация„Етюд“
С финансовата подкрепа на Министерство на културата

На 28 и 29 януари (петък и събота) 2022 г., от 19:30 часа в галерия „Етюд“ ще се състои втората премиера на най-новото авторско соло на Галина Борисова – „Вярно с оригинала“.

Следващите дати за провеждане на спектакъла са 4 и 5 февруари!

 

„Вярно с оригинала“ се занимава със силата на независимата мисъл и конструктивното въображение. На фокус е връзката между автентичност и интерпретация, изследвани през артистичните предпочитания на Галина Борисова и уловени чрез погледа на чуждите спомени. Помним това, което ни е направило силно впечатление, но дали е достоверно? Как коментираме създаденото преди нас или от нас? Дали света около нас ни носи някакво удовлетворение? Артистът трупа опит чрез импровизацията, открива свежест, мутира и учи, но може ли да достигне съвършенство?

Солото се опитва сериозно, но и с неизбежна ирония да „разследва“ последователността на разума и безпорядъка на нашите впечатления. Затова нека бъдем в крак с новото време и да наложим автоматичното архивиране, без което не можем да удостоверим собственото си присъствие. В крайна сметка всичко се свежда до това да завериш себе си с подпис и печат, и да се отчетеш навреме.

„Размишлявайки за въздействието на обектите и въздействието на хората, които ни причиняват често горчиви усещания, животът става по-сложен и наситен, и не може да се продължава както допреди малко. Трябва да сме готови да можем да живеем и дори когато инструментите ни са счупени, електричеството е спряло и дъждът вали!~ Галина Борисова

*
Галина Борисова нарича себе си хореограф „ мутант“. Тя е хореограф и изпълнител на повече от 50 спектакъла, представени в Европа и САЩ. Нейните емблематични солови работи са: "Хуанита Хилдегард Бо“; "Танцувам Мария Калас“, “anti-GONE-It’s me“, "Тук долу всички люляци умират“, „Как бързо тече животът от януари до декември“ и „Вярно с оригинала“. Всички спектакли провокират с концептуални решения, прецизни детайли и чувство за хумор. Автор е на книгата "Танцови представи и артистични предпочитания“. Активен блогър и инициатор на платформата „Предпочитания за танц“ http://galina-borissova.blogspot.com/.

* * *

Представлението разполага с лимитирани места! За да получите достъп, направете предварителна резервация на: etudgallery@gmail.com.

Галерия “Етюд” се намира на ул. "Цанко Церковски" 34, площад "Журналист", София

Цени билети:
10 лева учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение;
15 лева – редовен билет.
Билетите се закупуват преди представлението!

###

Актуална информация: https://www.facebook.com/events/469301218095775?ref=newsfeed

Повече информация: http://etudgallery.com/bg/

 

Автор:
Михаела Люцканова
Публикация:
21.01.2022 г. 14:43
Посетено:
911
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34018-vyarno-s-originala-avtorsko-solo-na-galina-borisova