Сцена / екран / ефир

Драматичен театър - Търговище с премиера на "Даскалото е COOL" от Джордже Кокош

Спектакъл за тийнейджъри на режисьора Александър Беровски

Драматичен театър - Търговище с премиера на "Даскалото е COOL" от Джордже Кокош

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 11 февруари 2022 г. Драматичен театър - Търговище ще представи премиерния спектакъл "Даскалото е COOL" от Джордже Кокош. Режисьор е Александър Беровски.

Пиесата представлява ретроспективен разказ за ученическите години на три, вече оформени личности. Всяка една от тях  има възможност да оцени миналите си решения и действия и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото.

Стартът на тримата младежи е съвършено различен. Предпоставките им за развитие изглеждат абсолютно предопределени. Срещаме се с младеж от богато семейство, което прави всичко, за да осигури добро бъдеще на наследника си. Срещаме и момче от предградията, което привидно е невъзможно да се откъсне от средата си и за което най-светлото бъдеще е да продава наркотици и да краде. Запознаваме се и с едно „мъжко“ момиче, чиито родители са заминали в чужбина, за да могат да осигурят прехраната на семейството си и което се отглежда само.

Изглежда, че всички карти са раздадени и изходът от играта е ясен, но… Но дали всичко е толкова предопределено, колкото изглежда? Дали този, който има всичко, свиква и спира да  го забелязва, а този, който ходи гладен, знае цената на всяка троха?

Героите от „Даскалото е COOL“ са изправени пред избор, който се оказва много по-важен от всички предпоставки, които им дават средата или финансовата обезпеченост. Авторът ясно е насочил пиесата си към зрители между 14 и 18 години - зрителите, на които този избор предстои. Те нагледно ще видят как можеш да пропилееш живота си и как можеш да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни.

Актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов влизат в ролите на тийнейджърите, изправени пред съдбоносните решения на възрастта си. Режисьор на постановката е Александър Беровски, сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката към постановката е на Момчил Михайлов.

 

Автор: Анета Милева, Драматичен театър - Търговище
02.02.2022 г. 15:41
Посетено: 444
Етикети: Давид Крумов, премиера, Явор Гаджев, Никол Оташлийска, Александър Беровски, Джордже Кокош, "Даскалото е COOL", Драматичен театър - Търговище
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34008-dramatichen-teatar-targovishte-s-premiera-na-daskaloto-e-cool-ot-dzhordzhe-kokosh