Сцена / екран / ефир

Презентация: „България от друг поглед" с автори Кшищоф Качмарек и Памела Качмарек

13 януари 2022, 19.00 ч., Полски институт в София

 

◊ ПОКАНА

Презентация: „България от друг поглед" с автори Кшищоф Качмарек и Памела Качмарек

Кога: 13 януари, четвъртък, 19.00 ч.
Къде: Полски институт в София, ул. „Веслец“ №12
Организатори: Полски институт в София и Банско Филм Фест

 

Заповядайте на 13 януари от 19.00 часа в залата на Полския институт в София на презентацията „България от друг поглед“ с автори Кшищоф Качмарек и Памела Качмарек.

Полякът Кшищоф Качмарек от години пътува из България, в която е влюбен отдавна. Досега е преминал в България над сто хайлайна (най–високият е на височина 120 м) – над планински пропасти, водопади, останки от тракийски светилища и дори в пещера. На експедициите той води дъщеря си Памела, която не само му помага в подготовките за следващите хайлайни, но и в планинските села, където те достигат, търси истории и легенди и се опитва да научи местните традиции. Памела и Кшищоф разказваха за техния поглед за България на мнозина срещи и фестивали из цяла Полша, а през 2019 г. получиха Наградата на журналистите и Отличието в категория Пътуване на XXI Национална среща на пътешественици, моряци и планинари „KOLOSY“ – най-голям пътешественишки фестивал в Полша. През 2021 г. те гостуваха и на Банско Филм Фест.

*Slackline (слаклайн) представлява ходене по тясна еластична лента, окачена между две точки. Highline (хайлайн) – същия тип спорт, но на височина, най-често в планината.

 

Присъединете се към събитието във Фейсбук!

Заповядайте!

* Събитието ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки, препоръчани от Министерството на здравеопазването.

 

 

Автор:
Полски институт в София
Публикация:
12.01.2022 г. 16:23
Етикети:
презентацияПолски институт в София
Памела Качмарек
Кшищоф Качмарек
„България от друг поглед"
Посетено:
1179
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33981-prezentatsiya-balgariya-ot-drug-pogled-s-avtori-kshishtof-kachmarek-i-pamela-kachmarek