Сцена / екран / ефир

"Хитът на сезона" със Здрава Каменова ще бъде с премиера в Théatro на 22 януари

Моноспектакълът събира ярки комедийни персонажи и поставя една писателка под сериозен натиск да създаде истински хит

 

Премиерата на най-новия моноспектакъл на Здрава Каменова „Хитът на сезона“ ще бъде в Théatro в София на 22 януари. Постановката събира ярки комедийни персонажи, които поставят писателката Жива Каменарска под сериозен натиск да създаде истински хит. Режисьор на пиесата е Благой Бойчев.

В „Хитът на сезона“ ще видите една цветна комбинация от герои, сред които неуспяла актриса, която все още чака ролята на живота си, фолк певица, написала най-големи си хит, заседнала в асансьор, занемарен баща, превърнал се в занемарена домакиня, и други. Всички те са изиграни от Здрава Каменова, която преминава от образ в образ с лекота.

Тази ситуационна комедия бързо става близка до публиката, защото зрителят много лесно намира себе си или свои близки в героите. А всичко това води до натрупването на голямо количество смях. Свидетелство е успехът на предпремиерата на „Хитът на сезона“, която беше в рамките на две дати в „Топлоцентрала“ в края на миналата година.

„Надявам се този спектакъл да радва хората и да има дълъг живот. Написах текста на шега и мисля, че нещата, които се случват на шега, са най-устойчиви във времето. Опитах се да събера най-любимите и най-абсурдните монолози от мои пиеси, които публиката е гледала. Имах изумителното удоволствие да работя с прекрасен екип и вярвам, че това се вижда на сцената“, споделя Здрава Каменова.

Докъде ще бъде доведена писателката Жива от манипулациите на останалите герои и колко голяма е цената, която трябва да плати, за да създаде истински хит? Неочакван обрат, какъвто дори писателката не би могла да измисли, ще преобърне живота ѝ до точка, от която няма връщане назад.

„Хитът на сезона“ е в Théatro на 22 януари.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3E0eg2R

 

Автор:
Татяна Павлова
Публикация:
12.01.2022 г. 14:09
Посетено:
1048
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33978-hitat-na-sezona-sas-zdrava-kamenova-shte-bade-s-premiera-v-th-atro-na-22-yanuari