Сцена / екран / ефир

Видео презентация „Атанас Славов и фантастичното“ по повод отбелязването на Атанас-Славов ден в НБУ

18 януари 2022 г., 10.00 ч., Фейсбук страница Център за книгата

Видео презентация „Атанас Славов и фантастичното“ по повод отбелязването на Атанас-Славов ден в НБУ

 

◊ ПОКАНА

Университетският архив и Библиотеката на Нов български университет представят аудио-визуална презентация „Атанас Славов и фантастичното“ на 18 януари 2022 г. в 10.00 ч. във Фейсбук страница Център за книгата.

В презентацията ще бъдат показани книги от библиотечните колекции на НБУ, свързани с живота и творчеството на Атанас Славов, и отношението му към света на фантастичното и митологичното, образци на българската и световна фантастика и митология, редки и ценни издания по въпросите на гръцката митология, християнството в теологичната и фолклорната традиция, източните религии, теософията, езотериката и т.н.

Ще бъдат представени и работни материали от архива на Славов – дарени от него на Нов български университет и свързани с научно-фантастичната му повест „По голямата спирала“, която е отличена с награда на Дружеството на българските писатели научно-фантасти през 1965 г., с чернови на негови разкази и на обзорни статии за развитието на фантастиката в България, с рецензии и отзиви за научно-фантастичните му текстове.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
11.01.2022 г. 15:42
Посетено:
795
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33974-video-prezentatsiya-atanas-slavov-i-fantastichnoto-po-povod-otbelyazvaneto-na-atanas-slavov-den-v-nbu