Сцена / екран / ефир

"Телепатичният бар" в София

Театрална инсталация-пърформанс на българо-испанското дуо Мануилов-Дордал и под звуковия дизайн на Росен Павлов

"Телепатичният бар" в София

 

◊ ПОКАНА

Каним ви на "Телепатичният бар" - политически некоректна театрална инсталация на българо-испанското дуо Мануилов-Дордал и под звуковия дизайн на Росен Павлов.

Как бихме се чувствали, ако имахме дарбата да четем мислите на хората и влезем в бар?

За какво си мислят хората, но никога не казват? Това е представление, в които всички зрители са и участници. Когато си телепат за един час, можеш просто да решиш да слушаш и нищо да не правиш. А можеш и да поискаш да реагираш. Как - зависи от теб!

Заповядайте на 08 януари в бар TELL ME от 19:30 часа https://fb.me/e/23Fadmc9O и на 30 януари в бар Спутник от 19:30 часа https://fb.me/e/24mOqhqXU

 

Драматургия: Александър Мануилов (София)
Феран Дордал и Лалуеса (Барселона)
Звуков дизайн: Росен Павлов
Продуцент: Сдружение "Радар София"
Част от платформата "Драма пакт"

Проектът се реализира с помощта на Министерство на културата

Пърформансът е създаден през 2015/2016 година в обща творческа резиденция в Мюнхен, по поръчка на Фестивала на независимия театър в Мюнхен. Показван е и на Театралния фестивал Lainsuojattomat 2019 (Финландия) и това е първата му версия за българска публика и на български език.

"Радар София"е първата в страната резидентна програма за драматурзи и театрали, която кани значими фигури от европейски и световен калибър за творчески престой у нас.

"Драма пакт" е неформална група от писатели и театрали, които споделят ресурси, вместо да се състезават за тях. Това е отворена платформа, която развива, подпомага и създава нови форми и формати в съвременната драматургия.

Феран Дордал и Лалуеса е режисьор, драматург, пърформър и преподавател от Барселона.

Александър Мануилов е писател, драматург и сценарист от София, чиито драматургични произведения досега са селектирани на над 50 театрални фестивала, между които напр. Under the Radar (Ню Йорк); L'Europe de Théâtres (Париж), Theatretreffen (Берлин).

Росен Павлов е звуков дизайнер и тонрежисьор от България.

* * *

Билети на място на цена от 10 лева с предварителна резервация на фейсбук страницата на Радар София. 

 

Автор: Сдружение "Радар София"
05.01.2022 г. 16:05
Посетено: 384
Етикети: Александър Мануилов, Росен Павлов, Феран Дордал и Лалуеса, "Телепатичният бар", платформа"Драма пакт, Сдружение "Радар София"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33954-telepatichniyat-bar-v-sofiya