Сцена / екран / ефир

Балет "Арабеск" продължава празничното настроение със своя спектакъл "Лешникотрошачката"

9 януари 2022, 17:00 часа, Музикален театър

 

◊ ПОКАНА

Балет „Арабеск“

представя

„Лешникотрошачката”

Съвременна танцова приказка за деца и възрастни, по музика на П. И. Чайковски

Хореография – Боряна Сечанова
Сценография – Борис Стойнов
Художник - Цветанка Петкова-Стойнова

Лешникотрошачката” на Балет „Арабеск”, създаден по прочутата приказка на Е.Т.А. Хофман и вълшебната музика на П. И. Чайковски,  е интересен, съвременен и в същото време атрактивен спектакъл, създаващ атмосфера и настроение.

Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи. Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман - мишките, играчките, които оживяват, и самият принц Лешникотрошача.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца – Валери Миленков, на братчето на Мари Фриц - Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка - Константина Ханджиева и в ролята на  Снежната кралица е Петя Колева-Вучов.

„Спектакълът минава на един дъх и е изключително атрактивен. Той демонстрира високия професионализъм и възможности на танцьорите от Балет „Арабеск”, който за пореден път защити класата си на първа и единствена компания за съвременен танц у нас, и зареди почитателите си с истинско коледно настроение. Сюжетът е представен с изтънчено въображение, проникновен романтизъм и модерна чувствителност.” - Мария Русанова

* * *

Билети на касата на Музикален театър (029431979) или online https://epaygo.bg/3475671487 за 9.01.2022 г.

*

Мерките за безопасност с цел предотвратяване разпространението на Covid-19 по време на спектаклите в Музикален театър са съобразени с всички разпоредби и препоръки на Министерство на здравеопазването, както и от Столична община - в съответствие с новите изисквания на здравните власти - за предоставяне на зелен сертификат или отрицателен антигенен или PCR тест.

Молим, носете маски и спазвайте дистанция.

Автор:
Мая Михайлова, Балет "Арабеск"
Публикация:
05.01.2022 г. 13:29
Посетено:
1063
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33951-balet-arabesk-prodalzhava-praznichnoto-nastroenie-sas-svoya-spektakal-leshnikotroshachkata