Сцена / екран / ефир

БНР със специален музикален стрийм канал за празниците

Коледният стрийм канал вече стартира на дигиталната платформа за радио, музика и подкасти binar.bg

БНР със специален музикален стрийм канал за празниците

 

Българското национално радио пуска специален музикален стрийм канал за своите слушатели по време на Коледните и Новогодишни празници тази година.  

Каналът вече стартира на дигиталната платформа за радио, музика и подкасти binar.bg

Специалната плейлиста с над 500 песни включва едни от най-любимите и разпознаваеми коледни парчета. Слушателите ще имат възможност да чуят и много избрани български, латиноамерикански, френски, испански мелодии.

Зад проекта стоят музикалните редактори Здравко Петров, Албена Велева и Лили Големинова.

Здравко Петров е старши музикален редактор в Програма „Хоризонт“. Водещ на емблематични предавания - “Звезден прах”, „Маестро, музика“, „Музикална кутия“, „Български музиканти“, седмичната класация за български песни „7 в 11“, а понастоящем заедно с Диляна Трачева е водещ на БНР ТОП-20. От 2012 г. Здравко Петров изцяло е отговорен за поддържането на стрийм канала за българска поп и рокмузика „Бг Поп“ на дигиталната платформа на БНР – binar.bg.

За музикалния редактор Албена Велева основните музикални приоритети са блус, рок, джаз, уърлд и детска музика във всичките им разновидности. Албена работи за БНР от 1994 г. и е старши музикален редактор в програма „Христо Ботев“. Тя е позната на своите слушатели от музикалните предавания „По делтата“ – за блус и „Нощна стража“ – за рок музика. А за най-малките слушатели на БНР Албена прави детския музикален канал на Бинар – Детското. БНР

Лили Големинова работи от основаването на Радио София в БНР. В момента е водещ на „Радиокафе“ и „Моята друга музика“, за която има награда „Сирак Скитник“ и „Осмата муза“. В коледния канал на Бинар Лили ще комбинира най-красивите традиционни коледни песни с коледните албуми на 2021. Ще звучат Джон Леджънд, Марио Бионди, Кърк Франклин и Теди Суимс, но и много заряд и (коледен) рок с групи и изпълнители като Брайън Адамс, Брус Спрингстийн, Simple Plan, Good Charlotte. Лили няма да бяга от Майкъл Бубле, разбира се и ще се приближи заедно със слушателите към коледните празници с Chris Rea.

Посрещнете празниците с музика в Коледния стрийм канал на binar.bg.

 

Автор:
БНР
Публикация:
17.12.2021 г. 16:08
Етикети:
binar.bgЛили ГолеминоваЗдравко ПетровБългарско национално радиоБНР
Албена Велева
специален музикален стрийм канал
Посетено:
1209
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33909-bnr-sas-spetsialen-muzikalen-striym-kanal-za-praznitsite