Сцена / екран / ефир

Какви са празничните събития на Опера Пловдив през декември

Очаква ни концертът „Една новогодишна нощ в операта с музиката на QUEEN”

Какви са празничните събития на Опера Пловдив през декември

 

◊ ОПЕРА ПЛОВДИВ С ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ

Опера Пловдив подготвя празнична програма с премиерни спектакли и концерти за цялата фамилия през празничния месец декември.

Балетът „Лучко“ от Карен Хачатурян ще радва децата на 18 и 19 декември. Забавното танцово приключение е по книгата на Джани Родари за малкия храбър Лукчо, който се бори срещу несправедливото отношение на киселия принц Лимон и неговите подчинени - Графините Череша и Дон Домат. Приказката за доброто и справедливостта, обичана и разказвана от няколко поколения, ще оживее на сцената в постановка на Ангелина Гаврилова.

Любителите на оперетата ще се потопят в атмосферата на Ница през 30-те години на миналия век с премиерата на „Бал в Савоя“. Ще се забавляваме със семейните взаимоотношения и свързаните с тях спомени, мечти и индивидуални блянове на фона на мелодичната музика на Пол Абрахам. В постановката на режисьора Георги Динев и художника Николина Костова - Богданова участват солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив под диригентската палка на Владимир Бошнаков. Премиерата е на 17 декември.

В традиционния концерт „Светът е Коледа“ на 22 декември ще прозвучат жизнерадостни песни за празника от цял свят в изпълнение на Орлин Павлов заедно с Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ и Хор от Академията на Госпожа Опера с оркестъра на Опера Пловдив. В програмата са включени и произведения от Чайковски, Щраус, Лехар, Офенбах и др, които неизменно присъстват в коледните музикални програми по света. В концерта участват и солистите Таня Иванова, Александър Носиков, Светлана Иванова, Георги Султанов, Евгения Ралчева, Цветелина Коцева заедно с Хора на Опера Пловдив. Коледният концерт ще отбележи и 50-годишния юбилей на маестро Георги Паликаров, който ще застане на диригентския пулт.

Изненада за меломаните ще бъде и концертът „Една новогодишна нощ в операта с музиката на QUEEN” на 30 декември, в който специално участие ще вземат Славин Славчев, който е известен с умелото си превъплъщение в образа на Фреди Меркюри, както и музикантите Дони, Славчо Николов, Венко Поромански, Михаил Шишков – син заедно със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив. В програмата с диригент Константин Добройков ще прозвучат едни от най-големите хитове на легендарната рок група от албума „ Една нощ в операта“ като Бохемска рапсодия и “Love of my life” и разбира се песента „Барселона“ в изпълнение на Славин Славчев и Вера Гиргинова.

Билети за спектаклите и концертите на Опера Пловдив се продават онлайн в eventim.bg, както и на касата на Операта в Дом на културата и на касите на “Ивентим” в Пловдив и в страната.

 

Автор: Момчил Цонев
13.12.2021 г. 16:19
Посетено: 745
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33883-kakvi-sa-praznichnite-sabitiya-na-opera-plovdiv-prez-dekemvri