Сцена / екран / ефир

"Спътник" от ХаХаХа ИмПро театър

10 декември 2021 г., 20:00 часа, Кино „Влайкова"

"Спътник" от ХаХаХа ИмПро театър

 

 ◊ ПОКАНА

Този декември ХаХаХа ИмПро театър представя най-новия импровизационен формат на българската сцена, инспириран от медийния и дигитален свят, в който живеем.  

В същността си „Спътник" е дълга импровизационна форма, състояща се от кратки скечове – игри, заимствани от телевизионни формати. Импро-актьорите ще се превъплътят в телевизионни водещи, гости, репортери и др. и ще представят на публиката един ден в телевизията. Специално за спектакъла от Париж ще се включи импровизатора Каспар Шелбред

Кои ще бъдат основните персонажи и какво ще бъде съдържанието в телевизия „Спътник" зависи изцяло от публиката. И в него, както и в останалите импровизационни спектакли публиката е най-важният участник. Основните идеи и детайли ще бъдат взимани именно от нея, предоставяйки ѝ възможността да е активен участник и съ-създател на шоуто. Спектакълът ще бъде представен пред публика в салона на кино Влайкова, но и излъчван на живо в социалните мрежи, в партньорство със Streamer.BG. Мащабният проект на трупата ще включва изцяло нови практики в импровизационния театър и ще борави с похватите използвани в телевизията. 

В духа на импровизационния театър "Спътник" ще постави въпроса за медиите и тяхното място в обществото. Актьорите ще бъдат предизвикани да се „борят" за титлата най-добър импровизатор в телевизионен формат, а публиката ще трябва да ги оценява. Спектакълът е в постоянен контакт с публиката по време на представлението, но и предварително в три онлайн срещи-дискусии. 

Спътник
10.12.2021 г., 20:00 часа
Кино „Влайкова"
 
Участват:
Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Васил Бовянски, Живко Джуранов, Александър Митрев, Константин Лунгов, Каспар Шелбред
Визия и дизайн: Станислава Костова

* * *
 
„Спътник" се реализира с финансовата подкрепа на СП „Култура",
В партньорство със Streamer.BG и Кино „Влайкова"
  

Автор:
ХаХаХа ИмПро театър
Публикация:
09.12.2021 г. 11:53
Посетено:
641
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33844-spatnik-ot-hahaha-impro-teatar