Сцена / екран / ефир

Премиера на "Грозният" в Драматичен театър – Търговище

Петко Венелинов влиза в ролята на грозния

 

Втора премиера за по-малко от два месеца представя Драматичният театър в Търговище. На 7 декември 2021 г. от 19 часа ще се играе „Грозният“ от Мариус фон Майенбург. Постановката е на Денислав Янев, а в ролята на грозния влиза актьорът Петко Венелинов.

„Грозният“ е социална сатира за проблемите, които среща изобретателят на автомобилни части Лете. Шефът не му позволява да отиде на търговски конгрес и сам да представи последното си изобретение, защото… е прекалено грозен!

Осъзнал, че живее в свят, в който опаковката е по-важна от съдържанието, и визията му играе ключова роля за бъдещи успехи, Лете решава да си направи пластична операция. С ново лице и ново самочувствие той бързо започва да се радва на внимание от ръководството на фирмата, клиенти и жени, което никак не се харесва на завистливия му асистент и ревнивата му приятелка.

Хаос от абсурдни ситуации настъпва в момента, в който и други пожелават да бъдат успешни като Лете и решават да си направят същото лице като него. Кой кой е става все по-трудно за различаване, след като личните умения и качества отдавна са загубили значение и всички са заприличали на идентични артикули, излезли от конвейерната линия на известен бранд.

В ролята на Лете влиза актьорът Петко Венелинов, популярен сред зрителите като Станислав от сериала „Скъпи наследници“. С по няколко превъплъщения в спектакъла се заемат най-новите попълнения в трупата на театъра – Лора Недялкова и Радослав Радев, както и опитният и колоритен артист Димитър Мартинов.

Сценографията и костюмите са дело на младата Никол Трендафилова, композитор е Милен Апостолов, носител на множество награди за музика, а със специално видео участие в спектакъла ще бъде Ясен Атанасов – актьор от трупата на Театър „Българска Армия“ – София.

В премиерната вечер, по покана на директора Владимир Петков, пред театъра ще свири Духовият оркестър на Търговище под диригентството на Росица Бояджиева. Музикантите ще посрещат зрителите с популярни рок изпълнения, които също са препратка към темата на представлението.

 

Автор:
Анета Милева
Публикация:
07.12.2021 г. 12:23
Посетено:
977
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33840-premiera-na-grozniyat-v-dramatichen-teatar-targovishte