Сцена / екран / ефир

Световната класика „Майстора и Маргарита“ на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“

Премиера на 10 и 11 декември 2021,19:00 ч., Голяма сцена

Световната класика „Майстора и Маргарита“ на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 10 и 11 декември от 19:00 ч. на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се състои премиерата на спектакъла „Майстора и Маргарита“ под режисурата на Николай Поляков. Спектакълът „Майстора и Маргарита“ е базиран на световноизвестния и любим на поколения българи едноименен роман на Михаил Булгаков.

Изключителната, вечна и непреходна творба на руския писател и драматург Михаил Булгаков ще оживее за първи път на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“ в годината, в която отбелязваме 130 години от рождението на писателя.

Режисьор на „Майстора и Маргарита” е Николай Поляков, който освен режисьор на спектакъла е отговорен и за сценичната версия на превода на един от най-изключителните български преводачи – Лиляна Минкова, която за огромно съжаление ни напусна през 2016 г.

Сценографията на спектакъла e дело на един от най-известните, успешни и актуални български сценографи – Венелин Шурелов, а по костюмографията работи Елица Георгиева, която оставя все по-ясна и запомняща се следа в историята на Младежки театър с прекрасната си работа по множество спектакли на театъра през последните години.

Композитор e една истинска легенда в света на театралната музика – Асен Аврамов, чиято работа и кариера е невъзможно да бъдат представени с едно изречение, имайки предвид дългия списък от композиции към повече от 250 театрални постановки, които той е създал.

Хореограф на „Майстора и Маргарита” е Александър Манджуков, който за пореден път демонстрира своите феноменални умения, създавайки хореография към спектакъла, която сама по себе си носи огромно естетическо удоволствие и е произведение на изкуството.

Актьорският състав включва, както изключително опитни и вдъхновяващи артисти, така и млади и талантливи актьори и актриси, сред които Рая Пеева, Койна Русева, Ивайло Христов, Боян Арсов, Ахмед Юмер, Юлиян Петров, Кирил Недков, Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Георги Гоцин, Светослав Добрев, Вихър Стойчев, Кристина Янева, Августина-Калина Петкова, Бернарда Береану, Никол Оташлийска.

В динамичния, пищен и богат спектакъла зрителите ще имат възможност да се „срещнат“ с над 30 персонажи, а костюмите, които са част от „Майстора и Маргарита” са повече от 80! Спектакълът „Майстора и Маргарита” дава категорична и ясна заявка да бъде сред най-вълнуващите театрални събития на сезона, отвеждайки зрителите в магическия, епичен, красив и вълнуващ свят на великия и вечен роман „Майстора и Маргарита”!

Билети за „Майстора и Маргарита“ могат да бъдат закупени на сайта на Младежки театър „Николай Бинев“ — www.mlt.bg, както и от касата на театъра.

 

„Майстора и Маргарита“

Премиера на 10.12.2021 г. и 11.12.2021 г.

Сценична версия – Николай Поляков
по романа на Михаил Булгаков
в превод на Лиляна Минкова

Режисьор – Николай Поляков
Сценограф – Венелин Шурелов
Костюмограф – Елица Георгиева
Композитор – Асен Аврамов
Хореограф – Александър Манджуков
Драматург – Майя Праматарова
Асистент-режисьор – Боян Арсов
Фотограф – Гергана Дамянова
Плакат и художник на програмата – Теодора Симова

В ролите:

Маргарита – Рая Пеева
Воланд – Койна Русева
Пилат – Ивайло Христов
Азазело Фагот Коровиев – Боян Арсов
Бегемот – Ахмед Юмер
Иван Бездомни – Юлиян Петров
Йешуа, Босой – Кирил Недков
Берлиоз, Бенгалски, Лиходеев – Красимир Недев
Майстора, Каяфа – Александър Хаджиангелов
Матей Леви, Страж – Георги Гоцин
Афраний, Семплеяров – Светослав Добрев
Стравински, Писар – Вихър Стойчев
Прасковя Фьодоровна, Очевидка, Съпруга – Кристина Янева
Хела/Наташа, Родственица – Августина-Калина Петкова
Девойка от първия ред – Бернарда Береану, Никол Оташлийска

 

 

Автор:
Младежки театър „Николай Бинев"
Публикация:
06.12.2021 г. 15:21
Етикети:
Михаил БулгаковпремиераМладежки театър „Николай Бинев"
Николай Поляков.
„Майстора и Маргарита“
Посетено:
1299
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33823-svetovnata-klasika-maystora-i-margarita-na-stsenata-na-mladezhki-teatar-nikolay-binev