Сцена / екран / ефир

Детският мюзикъл "Принцесата и свинарят" отново пред русенската публика

24 ноември, 19 часа, зала Филхармония - Русе

 

◊ ПОКАНА

На 24 ноември от 19 часа в зала Филхармония, по-малко от месец след световната премиера, детският мюзикъл „Принцесата и свинарят" отново ще бъде представен пред русенската публика за онези, които не успяха да го видят.

Музикалната приказка за малки и големи от Юлиян Слабаков по либрето на Панчо Панчев (дядо Пънч) беше посрещната от децата и техните родители с огромен интерес.

Диригент на спектакъла ще бъде Маестро Владимир Бошнаков.

Този път в ролята на разглезената принцеса ще видим младото попълнение на творческия екип на Държавна опера Русе - чаровната и гласовита Нели Петкова, а като принцът – свинар ще ѝ партнира съпругът й в живота – баритонът Теодор Петков.

Ключовият персонаж на бабата отново ще бъде пресъздаден от атрактивната и изключително забавна Ася Русева.

А като графиня Шанти на сцената ще видим Ася Русанова. Стилиян Цветков влиза в ролята на императорът.

Режисьорката д-р Аделаида Якимова–Фурнаджиева е изкушена не просто от приказката на Андерсен за свинаря и принцесата, а от дилемата в нея - за изкуственото и истинското. В днешно време проблемът става все по-остър, защото хората предпочитат изкуствени рози вместо истински, изкуствени храни вместо истински, разговор през компютъра вместо на живо.

Задачата на артистите е да предоставят на публиката едната и другата възможност , а тя да си избере.

Мисията да се върне традицията на детските спектакли е от голямо значение както за невръстната публика , така и за самия творчески екип на Държавна опера – Русе.

В този мрачен период е важно изкуството да предлага алтернатива на хората потиснати от негативните новини за пандемичната обстановка, смята постановъчният екип на спектакъла.

* * *

Билети на каса Опера: понеделник - петък от 10.00 до 18.30 часа
и на Grabo.bg

 

Автор:
Диана Димитрова
Публикация:
22.11.2021 г. 10:32
Посетено:
675
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33736-detskiyat-myuzikal-printsesata-i-svinaryat-otnovo-pred-rusenskata-publika