Сцена / екран / ефир

"Киномания" показва нови филми със звездите на френското кино

Фестивалът на френския филм предстои през ноември

"Киномания" показва нови филми със звездите на френското кино

Кадър от филма “Докато си жив” на режисьора Еманюел Берко с участието на Катрин Деньов

 

◊ ФРЕНСКИ ФИЛМИ НА КИНОМАНИЯ

Фестивалът на френския филм за поредна година ще бъде част от програмата на Киномания в НДК. Кинопанорамата ще се проведе между 18 ноември и 5 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години.

Киноманите ще видят “Анет” с участието на Марион Котияр и Адам Драйвър. Филмът откри фестивала в Кан тази година и донесе на Леос Каракс наградата за най-добър режисьор. Мюзикълът е по историята и с музиката на Рон и Ръсел Маел от Спаркс. Двегодишната дъщеря на шоумен и неговата съпруга оперна певица проявява неочаквана дарба, която преобръща живота и на тримата

Летисия Каста играе в “Кръстоносният поход” на режисьора Луи Гарел. Филмът разказва за родители, които разкриват, че 13-годишният им син е продавал семейни ценности, за да финансира проект, който  ще спаси планетата.

Катрин Деньов е звездата в “Докато си жив” на режисьора Еманюел Берко. Това е дълбоко емоционална драма за житейските сметки, които си правим пред лицето на смъртта - за син, който неглижира сериозно заболяване, майка, която осъзнава неизбежното, но и за всеотдайни лекар и сестра, които се опитват да им помогнат.

Жулиет Бинош е в главната роля във филма “Между два свята”, в който френска журналистка работи временно като чистачка, за да проучи задълбочаващите се социални разделения в обществото. Режисьор на продукцията е Еманюел Карер.

“Младите любовници” на Карин Тардийо разказва за връзката на 71-годишна дама с доста по-млад от нея мъж. Двамата се срещат случайно след като не са се виждали 15 години и биват привлечени един от друг.

Изабел Аджани е една от три сестри, между които назрява конфликт, когато едната се опитва да разкаже в театрална пиеса живота на отдавна напусналия ги баща. Режисьор на филма “Сестри” е Ямина Бенгиги.

Сред френските заглавия в програмата е и “Любовите на Анаис” на режисьора Шарлин Буржоа-Так. Интересната история оплита 30-годишната Анаис, която среща по-възрастния от нея Даниел. Мъжът моментално се влюбва в нея, но тя изненадващо се оказва привлечена от Емили - жената, с която той живее.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
08.11.2021 г. 13:52
Посетено:
639
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33652-kinomaniya-pokazva-novi-filmi-sas-zvezdite-na-frenskoto-kino