Сцена / екран / ефир

Асен Блатечки и Койна Русева с най-доброто от класическата драматургия в спектакъла „Омразна любов“

Сценичната двойка празнува юбилей на патерица с Шекспир, Пушкин и Чехов в една вечер

 

Асен Блатечки и Койна Русева с най-доброто от класическата драматургия в спектакъла „Омразна любов“

Любимците на българската публика Койна Русева и Асен Блатечки отбелязват заедно своя 50-годишен юбилей с премиерен спектакъл по текстове на Шекспир, Пушкин, Чехов и Жозиан Баласко. „Омразна любов“ на Театрална къща "Вива Арте" представя многообразния талант на звездните сценични партньори с няколко от най-известните сцени от световната класическа драматургия, в които двамата почти мигновено преминават от състояние на омраза  към върховна любов – Лейди Ана и Ричард от „Ричард III“ на Шекспир, Дон Жуан и Дона Ана от „Дон Жуан“ на Пушкин, Катерина и Петручио от „Укротяване на опърничавата“ на Шекспир, Смирнов и Попова от „Мечка“ на Чехов.

Предизвикателствата, които режисьорът Борислав Чакринов поставя пред Койна Русева и Асен Блатечки изискват изключително майсторство и създава условия за висш актьорски пилотаж. На сцената им партнират Стефан Иванов и Асен Лозанов, а уникалната трансформация от образ в образ е възможна благодарение на специалния грим на София Ракова от FX Studio Bulgariа. Красивите класически костюми са дело на талантливата костюмографка Мартина Варийска.

Отложен с година поради пандемията, юбилейният спектакъл „Омразна любов“ разказва за това странно чувство „любовта“, което ни връхлита неочаквано, нарушава покоя ни, прави ни луди… и смешни. Понякога не искаме тази любов, мимолетна и вечна… но без нея не можем. На сцената взаимоотношенията между Асен Блатечки и Койна Русева създават такава енергия, такава главоблъсканица от възходи и падения, от привличане и отблъскване, че ако това бяха реални взаимоотношения, тази двойка нямаше да слиза от челните страници на жълтите издания!

Спектакълът „Омразна любов“ е реализиран със съдействието на НФ „Култура“

Премиерaта е на 31 октомври в София, открита сцена „Сълза и смях“. Билети - www.salzaismyah.bg и theatre.art.bg

Предстои и гостуване в Пловдив на 1 ноември в Дом на културата от 19:00 часа.

 

Автор:
Театрална къща "Viva Arte"
Публикация:
20.10.2021 г. 16:39
Посетено:
905
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33553-asen-blatechki-i-koyna-ruseva-s-nay-dobroto-ot-klasicheskata-dramaturgiya-v-spektakala-omrazna-lyubov