Сцена / екран / ефир

Премиера на "Гара любов" - театрално преживяване за незрящи и зрящи

14 октомври 2021, 17 часа, Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе

Премиера на "Гара любов" - театрално преживяване за незрящи и зрящи

 

◊ ПОКАНА

Театрална постановка за публика с нарушено зрение ще има своята премиера на 14 октомври 2021 от 17 часа в Драматичен театър „Сава Огнянов“ - Русе:

"Гара любов" – аудио-сетивен театрален спектакъл 

За срещите на любовта, за усещането да обичаш, да надушваш и напипваш любовта. Да я познаеш още от първата изречена дума. За грешките в любовта и за последствията от действията ни в координатната система на най-бленуваното и осмислящо чувство. И за това, че винаги имаме шанс. Дори след като сме сгрешили. Да оправим нещата. 

„Гара любов“ е уникална по рода си театрална постановка за България, която премахва всички визуални елементи в един спектакъл и има за цел да стимулира всички останали сетива на публиката. Това се случва съвсем естествено в Русе – градът на първите неща. Създадена е по повод 100-годишнината от основаването на Съюз на слепите в България, за да опита да направи по-пълноценно преживяването в театъра на хора с нарушено или липсващо зрение.

Постановката приветства любопитни зрители с нормално зрение, което ще им бъде временно отнето, докато трае престоят им в театъра. Пиесата е написана специално за проекта, вдъхновена от съвместните срещи на екипа с членове на Съюз на слепите.

Автор: Ваня Георгиева
Режисьор: Ивайло Ненов
Оригинален, многоканален саундтрак: Пламен Мирчев–Мирона
Музика: Ани Ангелова, SERGIE, Васил Маринов
Аранжимент и звукозапис: Васил Маринов

Участват: Васил Маринов, Димитър Пишев, Йоланда Димова, Любен Русенски, Милен Димитров, Надя Банчева, Николай Ангелов, Ваня Георгиева

* * *

•⇒ Още с влизането ви в театъра, ще ви бъде поставена превръзка за очи от наш сътрудник, който ще ви даде предварителна информация за това какво да очаквате. Ще ви отведе до вашето място в залата и ще се погрижи за вашата безопасност. Доверете му се.

· Посещението на спектакъла е безплатно срещу талон за вход, взет от касата на театъра. Местата са ограничени и с приоритет се допускат граждани с увредено или липсващо зрение. Информация на телефон 0895/ 474 858

· В края на октомври, постановката ще бъде достъпна за слушане и изтегляне във формат на аудио разказ на www.theatre4d.eu

*
„Театър 4D“ е проект за създаване на театрална постановка за частично незрящи или напълно слепи граждани и се реализира по програма "Социално ангажирани изкуства" с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
08.10.2021 г. 16:19
Етикети:
премиераРусеДържавен куклен театър РусеДраматичен театър "Сава Огнянов"незрящи
„Театър 4D“
аудио-сетивен театрален спектакъл
"Гара любов"
Сдружение „Стенд Арт“
Посетено:
1651
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33493-premiera-na-gara-lyubov-teatralno-prezhivyavane-za-nezryashti-i-zryashti