Сцена / екран / ефир

Спектакъл на световно ниво откри новия сезон на Музикалния театър

„Оперетно вариете: подари мечта” е зрелищно шоу, което развълнува публиката до краен предел

 

◊ СПЕКТАКЪЛ НА СВЕТОВНО НИВО ОТКРИ НОВИЯ СЕЗОН НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

С един много различен за репертоара си спектакъл, който може да се мери със световните образци в жанра на вариетето, откри новия си сезон Музикалният театър. Зрителите бяха развълнувани не само от зрелищните танцови номера, изключителните изпълнения на Балета и солистите на Музикалния театър, но и от посланието за човечност, което носи спектакъла „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта”. Важна част от неговото въздействие са пищните тоалети, ефектната мултимедия и светлинно шоу. Водещ в спектакъла е Балетът на Музикалния театър, който сменя 150 костюма и танцува от кан кан и валс до танго и съвременни танци.

Хореограф-постановчик е Татяна Янева, режисьор - Александър Мутафчийски, диригент – Людмил Горчев, сценограф – Пеньо Пирозов, костюми – Яна Дворецка и Цветанка Петкова – Стойнова.  

„Имаме с какво да изненадаме нашата публика. И във време на пандемия Музикалният театър намира формулата на успеха“ – категоричен е директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. „Оперетното вариете е една много различна програма, която замисляме през последните три години” – казва още Арсенова, по чиято идея се реализира спектакъла. След неговия успех позабравения жанр на вариетето ще намери място в репертоара на Музикалния театър.

На финала всички артисти танцуваха заедно световния хит Jerusalema, а публиката в залата дълго аплодираше.

https://youtu.be/2DftNJxGSWo

След спектакъла много зрители не скриваха сълзите си на вълнение от неговото въздействие. Елеонора Енева сподели: „Невероятна емоция, невероятни чувства ни създадохте, за цяла година ще ни държат и повече дори”. „Спектакълът е възхитителен, изключително необичаен като комбинация на жанрове и настроение и надмина всичките ни очаквания. Развълнувах се от изключителното изпълнение на целия състав, моите поздравления за трупата на оперетния театър!” – сподели Цветанка Коларова

„Тази вечер и артистите, и балетът надминаха себе си. Поздравявам Марияна Арсенова, творческия състав на спектакъла, артистите и изпълнителите. Шоуто беше невероятно! Така съм заредена с енергия, че от вълнение не мога да говоря. Бих дошла пак, за да изживея отново това удоволствие” – казва Марина Василева; „Прекрасен спектакъл, изключително вълнуващ, много добро съчетание между класическо и модерно. Спектакълът ви е на едно много високо ниво!” – споделя и Офелия Стоименова

В спектакъла „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: подари мечта” участват солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов, Балетът и оркестърът на Музикалния театър. С ефектните си изпълнения на сцената се открояват солистите на Балета: Крис Методиев, Йоанна Стоянова и Венета Гочева. Автор на мултимедията е Иван Липчев. В зрелищното шоу участват възпитаниците на акробатичната трупа на Виолета и Ерик Тапия, илюзионистът Старбой Айвън и популярната сред младежите брейк група X-ENERGY CREW.

Заради големия зрителски интерес, Музикалният театър пуска нови дати на спектакъла „„Оперетно вариете: подари мечта” на 27 и 28 ноември 2021 година и на 15 и 16 януари 2022 година.

Билети на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-11

и на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79). Местата са ограничени до запълване на 50 процента от капацитета на залата.

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
03.10.2021 г. 15:28
Етикети:
Посетено:
1552
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33459-spektakal-na-svetovno-nivo-otkri-noviya-sezon-na-muzikalniya-teatar