Сцена / екран / ефир

"В тишината" – театър на звука от Асен Аврамов, режисьор Борис Радев

20 септември 2021, 20:00 часа, Парк-театър "Борисова градина"

 

◊ СЪБИТИЕТО

"В тишината" – театър на звука от Асен Аврамов, режисьор Борис Радев
 
„В тишината“ е оригинален музикален спектакъл, плод на сътрудничеството между композитора Асен Аврамов, режисьора Борис Радев и музикантите от Ансамбъл MYX’D. Акцентът на творбата е музиката – красива, хармонична, мистериозна, драматична и завладяваща. Издишането на кларинета, пицикатото на цигулката, тайнственото тремоло на струните на пианото постепенно се наслагват, демонстрирайки процеса на зараждане на музиката от тишината.
 
Сценичната интерпретация е допълнена от светлинен и звуков дизайн в търсене на многостранно сетивно изживяване на публиката.
 
MYX’D е камерен ансамбъл, ориентиран към съвременна музика. Музикантите от състава изповядват философията, че да служиш на музиката означава да я споделяш с много хора. Обединени от идеята да създават уникални преживявания за своите слушатели, членовете на MYX’D целят да поднесат класическата музика по спонтанен и интригуващ за възприятията на съвременния човек начин, както и отрано да закърмят най-малките слушатели в духа на това изкуство.
 
В творческия процес на MYX’D особено се ценят новаторството и експериментирането. Всеки един от музикантите дава най-доброто от себе си, за да се създаде онази специална колективна енергия, която радва и вдъхновява както изпълнителите, така и слушателите. Петимата основатели на ансамбъла са двама цигулари, виолончелист, кларинетист и пианист. Ансамбъл MYX’D са: Смиляна Лозанова и Юлиян Стоянов (цигулка), Димитър Московски (кларинет), Кристиян Чернев (виолончело) и Мирослав Георгиев (пиано). Техният артистичен път обединява образователен и професионален опит от най-добрите американски и европейски училища и университети, както и престижни музикални формации от четирите края на света – от Северна и Южна Америка до Европа и Южна Африка.
 
След изключително успешната премиера на 15.06.2021 г., спектакълът гостува на сцената на Парк-театър „Борисова градина“ на 20.09.2021 г.
 
Начален час: 20:00 ч.
 
Билети в мрежата на Eventim.bg: https://www.eventim.bg/…/v-tishinata-teatr…/performance.html
 
* * *
 
Първото издание на Парк-театър „Борисова градина“ представлява сцена на открито в „сърцето“ на София, на която се представят театрални спектакли, концерти и кино вечери в периода от месец май до месец октомври 2021 на територията на Княз Борисовата градина, гр. София.

Парк-театър „Борисова градина“ се осъществява с подкрепата на Столична Община.
 
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
19.09.2021 г. 13:22
Етикети:
Асен Аврамовмузикален спектакъл
Ансамбъл MYX’D
Борис Радев
театър на звука
"В тишината"
Посетено:
760
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33382-v-tishinata-teatar-na-zvuka-ot-asen-avramov-rezhisyor-boris-radev