Сцена / екран / ефир

Комедията "Приятно ми е, Ива" на 19 септември от 20:30 ч. в Парк "Военна академия"

Истинско театрално събитие очаква зрителите на фестивала СОФИЯ МОНО

Комедията "Приятно ми е, Ива" на 19 септември от 20:30 ч. в Парк "Военна академия"

 

◊ ПОКАНА

На 19 септември от 20:30 часа почитателите на театралното изкуство ще имат възможността да се насладят под открито небе на комедията "Приятно ми е, Ива" на столичния Театър 199 "Валентин Стойчев".

Авторският спектакъл на Ива Тодорова е комбинация от свеж и непресъхващ смях, трогващи моменти и парченце от автентичната магия на театъра, които приковават за 90 минути вниманието, погледите, сълзите и усмивките в залата. Представлението е едновременно и театър, и самият живот. А Ива е искрящ, жив, автентичен талант, с който не желаете да се разделите в края на представлението.

Постановката е отличена с награди "Икар" 2019 за водеща женска роля и за драматургичен текст и награда за изключително театрално постижение "Златен кукерикон" 2019.

Билети можете да закупите от ТУК и ТУК. Не пропускайте това вълнуващо театрално преживяване!

* * *

Ива Тодорова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1997 г. в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“. До 2002 г. играе в множество представления на Театъра на Армията, Народния театър „Иван Вазов“, Театрална работилница „Сфумато“. Работи с режисьори като Стоян Радев, Галин Стоев, Лилия Абаджиева, Марий Росен, Андрей Белчев. 

През 2002 г. заминава за Торино, Италия, където създава театрална компания за деца. От 2009 г. е отново в София, работи в Списание 8 като Директор ПР и Реклама, организира събития, пише пътеписи за България и чужбина, публикации за света на животните, за необясними загадки. Ива владее няколко езика, занимава се с планински спортове, танци, музика, литература... и какво ли още не. „Не мога да правя само едно нещо, обичам да експериментирам, да се хвърлям в нови предизвикателства. Като децата – те са най-добрите ми учители. Неведнъж съм изпробвала съвета на Пипи да гълтам суров грах и да изричам: „Хайде, хапчета чудесни – никога да не порасна!“.

 

Автор:
Театър 199 „Валентин Стойчев“
Публикация:
14.09.2021 г. 00:48
Посетено:
1032
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33339-komediyata-priyatno-mi-e-iva-na-19-septemvri-ot-20-30-ch-v-park-voenna-akademiya