Сцена / екран / ефир

Театрална формация „Сенджу“ представя „Иссън Боши“ (японският Малечко–Палечко)

Премиера на 10 и 11 септември от 19:30 часа в Кино-театър „Освобождение“

Театрална формация „Сенджу“ представя „Иссън Боши“ (японският Малечко–Палечко)

 

◊ ПОКАНА

На 10 и 11 септември ще се състои премиерата на новия спектакъл на Театрална формация „Сенджу“ – „Иссън Боши“ (японският Малечко-Палечко).

Спектакълът е българо-японска колаборация, с много внимание към детайла и японската култура. Зрителите могат да се насладят на ръчно изработени кукли „Такеда“, както и марионетки-гиганти, театър на сенките, авторска музика (Мария Михайлова) и стихове (Мария Донева).

Иссън Боши е толкова малък – колкото оризово зрънце! Но въпреки това е умен и смел. Може да чете и пише, а освен това учи за самурай. С помощта на купа, игла и една очарователна риба кои, Слънчевото момче стига до големия град Киото! Там той успява да си намери работа, среща красивата девойка Ханако и се изправя срещу страшното чудовище Они. Вълнуваща и магична, историята ни учи, че:

„Целият свят е така подреден!
Аз ти помагам – ти утре на мен!“

Театрална формацията „Сенджу“ е създадена през 2018 година с премиерата на спектакъла „Дъщерята на самурая“. Мисията ѝ е да пази традициите на театър „Такеда“ и да ги представя пред широката публика в България и по света. Ментор на формацията и част от екипа е Сенджу Такеда – последният представител на театър „Такеда“ в Япония и единственият наследник на тази марионетна традиция в света.

Премиерите на „Иссън Боши“ ще се състоят в Кино-театър „Освобождение“ от 19.30 ч. на 10.09.2021 (петък) и 11.09.2021 (събота). Заповядайте!

Билети може да се купят от сайта на BILET.BG, както и на място в дните на представленията.

Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата и Столична програма „Култура“.

Автор:
Организаторите
Публикация:
05.09.2021 г. 16:53
Посетено:
1859
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33296-teatralna-formatsiya-sendzhu-predstavya-issan-boshi-yaponskiyat-malechko-palechko