Сцена / екран / ефир

"Умка – бялото мече" в програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021

Спектакъл на Театър „Проект“ от гр. Кохтла-Ярве, Естония

"Умка – бялото мече" в програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021

 

◊ ПОКАНА

 Селекцията на Куклен театър ВЕСЕЛ включва още един чуждестранен спектакъл. В програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 ще се играе спектакъла „Умка – бялото мече“.

Датата е 21 август (събота), часът – 11,00, а мястото – открита сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново.

Почитателите на кукления театър ще се срещнат с вече познатите им талантливи актриси Ирина Маряпуу и София Буланова, които представиха в рамките на театралния форум поетичния спектакъл „Легенда за снежното момиче“. Артистичният дует участва в „Умка – бялото мече“ – спектакъл на Театър „Проект“ от гр. Кохтла-Ярве, Естония. Постановката, сценографията и куклите са на Ирина Маряпуу, а оригиналната музика – на Валерий Сиршенко.

От далечни времена хората и белите мечки живеят във вражда. Може би, за да се сприятелят и да заживеят в мир, е нужно просто да се опознаят по-добре? Спектакълът е приказна музикална фантазия за приятелството на малкото момче с бялото мече. Тази топла сърдечна история от далечния север ще ни накара да се замислим за нови приятелства.

Организаторите на театралния фестивал ще представят изложба базар с рисунките, вдъхновени от играните на фестивала спектакли. Те ще бъдат изложени до откритата сцена „Арт лято“, а събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“.

Зрителите ще попълнят и своите анкетни листи, където ще посочат любимото си представление от третото издание на МКТФ„Лято, кукли и приятели“ 2021. На закриването на феста ще бъде обявен спектакълът, който получава Наградата на публиката.

*

Международният театрален форум е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. МКТФ„Лято, кукли и приятели“ 2021 е част от културния календар на старата столица.

 

Автор:
Куклен театър ВЕСЕЛ
Публикация:
19.08.2021 г. 20:08
Посетено:
1229
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33232-umka-byaloto-meche-v-programata-na-mezhdunarodniya-teatralen-festival-lyato-kukli-i-priyateli-2021