Сцена / екран / ефир

„Нашите жени“ за първи път на българска сцена

Премиера в Театър 199

„Нашите жени“ за първи път на българска сцена

 

◊ ПОКАНА

На 27 юни от 20:00 часа Театър 199 „Валентин Стойчев“ представи новата си премиера „Нашите жени“ от Ерик Асус. Преводът е на Светлана Панчева, а постановката е дело на проф. д-р Атанас Атанасов. Сценография - Петя Стойкова, музика - Мартин Каров, а в ролите ще видим актьорите Константин Икономов, Георги Спасов и Деян Ангелов. 

„Нашите жени“ се представя за първи път на българска сцена.

От двадесет и пет години трима приятели – Макс, Пол и Симон – редовно се събират да играят карти, да споделят радости и грижи, да се оплакват от жените си. Тази вечер обаче няма да протече по обичаен начин. Симон закъснява повече от друг път. Виното, отворено да подиша, отново е затапено. Макс започва истински да се изнервя. Пол се опитва да го успокои. Но парижката нощ отвъд прозореца на апартамента е сякаш наелектризирана от някаква необяснима тревожност. 

Най-накрая Симон нахлува в жилището. Разчорлен и задъхан. Надига първата бутилка, която попада пред очите му. Нещата се заплитат. Полицейска сирена се чува отвън… Нека не избързваме. Историята ще стане криминална. Въпросителните ще останат почти до самия край. Когато не само престъпната интрига, но и най-дълбоките, старателно таени тайни, които всеки един от тримата приятели е крил от другите, ще се разкрият.

Ерик Асус ни предлага майсторска комедия, изпълнена с необичайни, неочаквани ходове и любопитни герои. Тя откровено сваля шапка на дълбокото приятелство.

Атанас Атанасов вещо разчита текста с намигване към зрителя. Петя Стойкова и Мартин Каров създават изящно-френска атмосфера чрез сценографията и музикалната картина. А актьорите Константин Икономов, Георги Спасов и Деян Ангелов изграждат плътни образи, ексцентрични, но и някак толкоз разпознаваеми за всеки.

Картите са раздадени. Нека играта да започне!

Следващите представления на „Нашите жени“ са на 8 и 26 юли.

Заповядайте!

Автор:
Театър 199 „Валентин Стойчев“
Публикация:
06.07.2021 г. 16:18
Етикети:
Посетено:
612
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33081-nashite-zheni-za-parvi-pat-na-balgarska-stsena