Сцена / екран / ефир

"Фантомът на операта" гостува на 5 юли на Античния театър в Пловдив

За първи мюзикълът излиза извън сцената на театъра

"Фантомът на операта" гостува на 5 юли на Античния театър в Пловдив

"Фантомът на операта" на сцената на Музикалния театър

 

◊ "ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА" ГОСТУВА В ПЛОВДИВ

Най-касовият спектакъл на Музикалния театър „Фантомът на операта” гостува на Античния театър в Пловдив. Зрелищният мюзикъл на столичната трупа за първи път излиза на открита сцена. Вечната тема за неразбрания гений и посредственото общество, въплътена в шедьовъра на  Уебър,ще оживее на 5 юли от 21:00 часа сред естествения декор на Античния театър в Пловдив.

На сцената на Музикалния театър декорът на „Фантомът на операта” се монтира в продължение на два дни. Най-голямото предизвикателство е тежката над два тона метална конструкция,която се извисява на височина шест метра над сцената. Тя онагледява парижката опера „Попюлер”, където се развива действието в мрачната готическа история за неразбрания гений и неговата любима във „Фантомът на операта”.

„Естественият декор от две нива на Античния театър в Пловдив и неповторимата атмосфера на тази вековна сцена са най-подходящото място, където можем да пренесем „Фантомът на операта” – казва директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. „Този шедьовър на световния мюзикъл, който продължава да се играе с успех в много страни по света, а у нас – на сцената на Музикалния театър – с нищо няма да загуби от силата и въздействието си на фона на адаптирания декор за Античния театър в Пловдив. На тази сцена той ще бъде съпреживян още по-силно от публиката” – категорична е Арсенова. В хитовото заглавие участва почти цялата трупа от солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

"Фантомът на операта" е най-скъпата постановка на Музикалния театър, който е създал традиции в жанра на мюзикъла у нас и е поставил най-много от творбите на Андрю Лойд Уебър на своята сцена. За „Фантомът на операта” са платени най-скъпите авторски права в историята на театъра и са инвестирани допълнителни средства в мащабна сценография, техника и в изработването на 400 оригинални костюми. Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов. Сценографията е дело на Миодраг Табачки (Сърбия), Иван Савов и Пеньо Пирозов. Художници на костюмите са Цветанка Петкова–Стойнова и Иван Савов. 

На 5 юли на Античния театър в Пловдив гледаме артистите: Владимир Михайлов (Фантомът), Християна Лоизу (Кристин Дае), Денко Проданов (Раул), Христо Сарафов (Ришар Фирмен), Николай Борисов (Жил Андре), Людмила Козарева (Мадам Жири), Десислава Николова (Мег Жири), Зорница Дамянова (Карлота), Георги Ханджиев (Убалдо Пианджи), Лъчезар Лазаров (Жозеф Буке), Кръстан Кръстанов (Мосю Льофевр), Александър Василев (Мосю Рейе) и други.

Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

След повече от 30 години на над 160 сцени по света и над 70 престижни награди, от които 21 „Грами” - ненадминат рекорд и досега - "Фантомът на операта" покорява сърцата и на взискателната българска публика.

Не пропускайте едно изключително преживяване – шедьовъра на Андрю Лойд Уебър, изпълнен на живо от солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър – на 5 юли от 21:00 часа на сцената на Античния театър в Пловдив.

Билетите се продават в мрежата на Eventim.bg - https://www.eventim.bg/bg/bileti/fantomt-na-operata-plovdiv. В деня на спектакъла на касата на Античния театър в Пловдив

 

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
02.07.2021 г. 16:29
Посетено:
2603
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/33059-fantomat-na-operata-gostuva-na-5-yuli-na-antichniya-teatar-v-plovdiv