Сцена / екран / ефир

Варненската "Графиня Марица" отново събра човешки съдби

На премиерата Лилия Илиева каза "Да!" на Велин Михайлов

Варненската "Графиня Марица" отново събра човешки съдби

 

Най-голямата изненада на премиерната за Опера в Летния театър и ММФ "Варненско лято" 2021 „Графиня Марица“, преместена заради дъжда на 18 юни във Варненската опера, поднесе Велин Михайлов – Коломан Жупан. Пред препълнената зала на Основна сцена той коленичи пред любимата си Лилия Илиева – Лиза и я помоли да  се омъжи за него. Трябва да ѝ се признае, че макар и не по-малко учудена от всички останали, на нея не ѝ трябваше много време, за да каже заветното „Да“. 

Така към емоцията от великолепното представление се добавиха аплодисментите, овациите и усмивките на присъстващите, сред които и заместник-министърът на културата, проф. Борислава Танева и главният редактор на престижното германско музикално издание "Das Opernglas" Yeri Han. Всички с очевидно удоволствие станаха свидетели на щастливия обрат в живота на Лилия и Велин, повторили съдбата на своите герои от „Графиня Марица“. И не само на тях.

Да припомним, че юбилейната „Графиня Марица“ на голямата режисьорка Вера Немирова идва половин век след постановката във Варна на нейния баща Евгений Немиров, в която главната роля изпълнява бъдещата му съпруга Соня Дойчинова. Както тогава, така и сега, варненската „Графиня Марица“ продължава да събира артистични и човешки съдби, като красиво доказателство за величието на изкуството и на любовта!

Известни с вокалното си и артистично майсторство в много театри, Лилия и Велин са имали най-много общи участия във Варненската опера. Независимо дали в оперета, мюзикъл или гала концерт, те винаги раздават себе си докрай и не просто спечелват, а направо завладяват публиката със своята енергия, всеотдайност и професионално можене. Магнетични артисти, те са врекли себе на изкуството и един на друг.

Поздравления за блестящата импровизация, Велин!

И не забравяй, че тя стана блестяща, благодарение на партньорката. :)

Поздравления за правилната реакция, Лилия!

Пожелания на двамата за най-голямото щастие на света и най-високите върхове в изкуството!

 

 

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
19.06.2021 г. 14:12