Сцена / екран / ефир

Хитовият бродуейски мюзикъл „Авеню Q“ - част от афиша на Парк-театър „Борисова градина“ в София

След представлението двама от зрителите ще получат специален подарък

Хитовият бродуейски мюзикъл „Авеню Q“ - част от афиша на Парк-театър „Борисова градина“ в София

 

Хитовият бродуейски мюзикъл „Авеню Q“ -  част от афиша на  Парк-театър „Борисова градина“ в София

Спектакълът на Столичен куклен театър за първи път ще гостува на най-голямата открита сцена в столицата. След дълга пауза заради пандемичната обстановка у нас, множеството зрители, които с нетърпение очакваха представлението да се завърне отново на сцената, ще имат възможност да го гледат на 17 юни 2021 г., от 20.00 часа на сцената на Парк-театър „Борисова градина“. 

Мюзикълът е дело на американския режисьор Уест Хайлър и българския му колега Петър Кауков. Сред плеядата от водещи наши куклени и драматични актьори, певци и музиканти, участващи в спектакъла, е и известният поп изпълнител Рафи Бохосян, който доказва за пореден път, че освен добър музикант е и чудесен актьор. Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев-Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова и Ангел Николов (пиано) са артистите, с които си партнира Рафи в предизвикателния мюзикъл за възрастни. След представлението Рафи и останалите ще направят специален подарък на двама от зрителите.

„Авеню Q“ е изключително забавен спектакъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време по неочакван начин. Расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия – всичко е подложено на добронамерена шега, което ни води към признаване и преодоляване на предразсъдъците, приемане на различията. Това e весела притча за съзряването и остра сатира за проблемите на младите, възпитавани от родителите си и от телевизионни програми като „Улица Сезам”, които трябва да поемат лична отговорност за живота си. Сблъсъкът с действителността на група неудачници, възпитани в ценностната система на американската демокрация е твърде актуален и у нас, но тук ще можете да се насладите на извънредно смешна интерпретация на привидно тежките проблеми от живота.

АВЕНЮ Q

от Робърт Лопес, Джеф Маркс и Джеф Уити

Музика и стихове: Робърт Лопес  и Джеф Маркс
Либрето: Джеф Уити (оригинална идея на Робърт Лопес и Джеф Маркс)
Превод на български:  Любов Костова
Превод на песните: Десислава Софранова
Постановка: Уест Хайлър (САЩ) и Петър Кауков 
Кастинг: Шели Бътлър (САЩ)
Сценография и костюми: Ивайло Николов 
Кукли: Димитър Димитров и ателие на СКТ
Музикален ръководител: Роберта
Хореография и художествено осветление: Росен Михайлов
Тонрежисьор: Данаил Данаилов-Дидо

Участват: Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев - Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова

Със специалното участие на Рафи Бохосян и с участието на Ангел Николов (пиано).

 

Mюзикълът е представен за първи път на Бродуей от Kevin McCollum, Robyn Goodman, Jeffery Seller, Vineyard Theatre и The New Group.

Награда ИКАР 2018 за актьорския екип на спектакъла, в категория "Постижение в кукленото изкуство".

• Препоръчителен родителски контрол - спектакълът не се препоръчва за лица под 16 г.

 

Автор: Столичен куклен театър
13.06.2021 г. 16:52
Посетено: 624
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32930-hitoviyat-brodueyski-myuzikal-avenyu-q-chast-ot-afisha-na-park-teatar-borisova-gradina-v-sofiya