Сцена / екран / ефир

Леденото шоу на Албена, Максим и Васко Василев - единствено в „Другата България”

Максим като рапър, Васко като кънкьор и Албена без костюм на шампион

Леденото шоу на Албена, Максим и Васко Василев - единствено в „Другата България”


◊ СЪБИТИЕТО

Специално издание подготвя предаването „Другата България” за първия си брой от новата година на 7 януари 2007.

Екипът на телевизионната поредица ще представи съвместния проект на три от най-обичаните звезди на България - златният дует по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Ставийски и ненадминатият майстор на цигулката Васко Василев.

За първи път ще бъде излъчен уникален видеоматериал от съвместното им участие в новогодишен гала спектакъл в Нагано, Япония.  


◊ ПОВЕЧЕ

Необичайното в случая е, че фигуристите представят виртуозен спектакъл под звуците на „Либертанго” на Астор Пиацола, изпълнен от Васко Василев, който също е на кънки върху леда. Само за няколко урока Максим е превърнал Васко в най-добрия фигурист сред музикантите.

Екслузивните кадри са заснети от личната асистентка на Васко Василев Петя Иванова и са предоставени от Албена, Максим и Васко специално за първия брой на „Другата България” за 2007 година. Чрез личната лента българите също ще могат да видят шоуто, развълнувало японската публиката в най-голямата зала на лед в Нагано.

Зрителите на бТВ ще получат и възможността да видят изключително лични задкулисни кадри, музикални репетиции, тренировки на лед, както и специални интервюта на трима от най-обичаните българи, които за първи път работят заедно. 
   
Идеята за съвместна работа се родила след незабравимия пролетен концерт на Васко и солисти на „Ковънт Гардън”, организиран от Агенция „Прима”. Въпреки голямата заетост и на тримата в непрекъснатите им пътувания в различни точки на света, началото е сложено с двата концерта в Нагано, Япония.

Първоначално покана от японските организатори била отправена само към Васко, но след като споделил с тях възможността световните ни шампиони да станат част от гала спектакъла, цялата концепция за шоуто претърпяла промяна и от зала за концерт се прехвърлила на ледената пързалка в една от най-големите спортни зали в бившия олимпийски град – Нагано.
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
03.01.2007 г. 18:58
Посетено:
2620
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/3291-ledenoto-shou-na-albena-maksim-i-vasko-vasilev-edinstveno-v-drugata-balgariya