Сцена / екран / ефир

Диляна Георгиева проговори пред "Другата България"

От Нова Зеландия - среща със световната шампионка по художествена гимнастика

Диляна Георгиева проговори пред "Другата България"


◊ СЪБИТИЕТО
 
Златното момиче на България - Диляна Георгиева, покани екипа на "Другата България" в ресторанта си в Оукланд, където се събират наши сънародници.

Световната шампионка по художествена гимнастика Диляна Георгиева за първи път от 16 години допусна телевизионен екип в дома и ресторанта си в Нова Зеландия. Златното момиче даде първото си тв интервю, след приключване на кариерата си пред журналиста Георги Тошев и разреши на екипа на предаването „Другата България” да снима семейството й.

Филмът за шампионката е включен в празничната програма на бТВ на 31 декември 2006 от 12 часа.


◊ И ОЩЕ

Зрителите ще разберат, че почти никой в Оукланд не подозира, че тази чаровна дама е световна и европейска шампионка по художествена гимнастика.

Какво се случи с Диляна Георгиева през последните 16 години, защо живее дискретно в най-големия и шумен град на Нова Зеландия?

Кое накара прославената гимнастичка да зареже гимнастиката и заедно със съпруга си Владимир Клинчаров, бивш национал по модерен петобой, да отворят италиански ресторант „Ботичели” в един от най-красивите квартали на града?

Защо Диляна не обича днес да се връща към звездното си минало, ще научат зрителите на „Другата България” в последното издание на поредицата за 2006 година.

След като се оттегля от активна състезателна кариера Диляна получава покани от много държави да стане треньор. Една година работи в Япония, след това я канят за 6 месеца в Нова Зеландия и за една година в Австралия.

Диляна харесва Оукланд и решава да остане, тук се раждат две от трите й  деца. 7 години прочутата гимнастичка е главен треньор по художествена гимнастика в страната на кивито. Създава танцова трупа от бивши гимнастички и се посвещава на ресторантьорството.

Денят на Диляна днес е посветен на спорта, бизнеса и семейството. Световната шампионка решава да избяга от шума и славата, които съпътстват златното поколение на българската художествена гимнастика през 80-те години.

Зрителите на „Другата България” ще научат още как шампионката Георгиева става една от най-търсените каскадьорки в Нова Зеландия. Диляна прави няколко много ефектни сцени в щатски филми - скача от хеликоптер на ръба на висока скала, виси с главата надолу, пада от движещи се коне.
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
29.12.2006 г. 16:47
Посетено:
1468
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/3282-dilyana-georgieva-progovori-pred-drugata-balgariya