Сцена / екран / ефир

Осем от най-гледаните филми от Киномания тръгват онлайн

Специалната селекция ще бъде достъпна онлайн между 7 и 16 май на Neterra.TV+

Осем от най-гледаните филми от Киномания тръгват онлайн

 

◊ ОСЕМ ФИЛМА ОТ КИНОМАНИЯ - ОНЛАЙН НА NETERRA.TV+

Един от най-любимите родни кинофестивали, който радва публиката вече повече от три десетилетия, удължава програмата на тазгодишното си издание с онлайн достъп до избрани заглавия. В двете седмици през април Киномания показа изключителна селекция от филми от цял свят, а 8 от най-харесваните от тях ще продължат да очароват зрителите и онлайн на Neterra.TV+. По този начин, в партньорство с платформата за онлайн съдържание, разнообразни киношедьоври ще могат да бъдат гледани от още повече зрители и да достигнат до публиката във всички краища на България. 8-те интригуващи продукции ще са налични в периода между 7 и 16 май, а предварителната продажба на единични и пакетни билети започва от днес, 23 април.

Специалната изненада в селекцията е биографичният филм за живота на канадската суперзвезда Селин Дион „Силата на любовта“. Френската актриса и режисьор Валери Льомерсие сама играе главната роля в него, неин е и сценарият. Историята проследява живота на Селин като едно от 14-те деца във фамилията Дийо в Квебек, когато талантът ѝ вече започва да изпъква, през срещата и отношенията с нейния мениджър, а по-късно и дългогодишен съпруг, до превръщането ѝ в една от най-знаменитите певици на света. Самата Селин Дион дава съгласието си за осъществяването на интригуващата продукция, благодарение на което можем да се насладим на някои от най-големите ѝ хитове, превзели световните класации, както и на много други вълнуващи нейни изпълнения.

Още 3 френски заглавия ще зарадват феновете. „Неочакван триумф“ на режисьора Еманюел Куркол е носител на Европейската награда за най-добра комедия и един от фаворитите в тазгодишната програма на фестивала. Филмът ни среща с група затворници, водени от даровит, но често безработен актьор, който поставя заедно с тях пиесата на Самюъл Бекет „В очакване на Годо“. Интересният развой предстои, когато успехът им ги води дори до покана в престижен парижки театър.

„Сбогом глупаци“ на Албер Дюпонтел е също високо оценен както от публиката, така и от критиката, носител на цели шест награди „Сезар“, включително и за най-добър филм. Сюжетът проследява странното приключение на 43-годишна фризьорка, която решава да открие детето, което е изоставила като едва 15-годишна. Помагат ѝ двама ексцентрични мъже, а емоциите и забавлението са гарантирани.

 Част от невероятната съдба на знаменития генерал и по-късно президент Дьо Гол е вплетена в едноименния филм на Габриел льо Бомен, също с 3 номинации за награда Сезар, включително за най-добър актьор на Ламбер Уилсън. Освен част от френската история от 1940 година, „Дьо Гол“ показва и вълнуващ житейски развой, който фактически променя развитието на Втората световна война.

В онлайн селекцията от 8 филма зрителите от цяла България ще имат възможност да видят още италианския „Най-хубавите години“ - майсторски филм за приятелството и любовта с участието на четирима от най-популярните звезди на днешното италианско кино: Пиерфранческо Фавино, Микаела Рамацоти, Ким Роси Стюарт и Клаудио Сантамария.

Легендарните имена на носителя на „Оскар“ Ищван Сабо и космополитния Андрей Кончаловски също попадат в онлайн селекцията на Neterra.TV+ с актуалните продукции „Окончателен доклад“ и „Скъпи другари“. След 8-годишна пауза, Сабо се обръща към темите за морала, задълженията и забравените мечти през историята на утвърден кардиолог, който се пенсионира и се завръща в родното си село, за да преоткрие някои истини. Последният филм на Кончаловски „Скъпи другари“ е носител на специалната награда на журито на международния кинофестивал във Венеция. Фокусът е върху засекретен погром на мирна демонстрация през 1962 г., случил се в Новочеркаск.

„Пътуване към спомените“ на Хари Маккуин пък ни пренася в конкурсната програма на Сан Себастиан в компанията на изключителния актьорски тандем Колин Фърт и Стенли Тучи. По дълбоко затрогващ и фин начин филмът изследва партньорството на Сам и Тъскър, след като единият е диагностициран с ранен стадий на деменция. Двамата поемат на пътешествие със стария си кемпер и откриват все повече за себе си, връзката си и реалността.

Специалната селекция от 8 от най-гледаните филми от Киномания ще бъде достъпна онлайн между 7 и 16 май на Neterra.TV+.

От 23 април в продажба влизат два вида пакети: пълен достъп до всички филми срещу 24,99 лв. или единичен билет за избрано заглавие срещу 12 лв.

ЛИНК: https://neterra.tv/festival/kinomania

 Киномания е част от Календара на културните събития на Столична община.

 * * *

За Киномания:

Киномания е един от най-големите кинофоруми у нас, който представя български и световни премиери, както и златни класики. Продуцент и организатор на фестивала е Националният дворец на културата. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, фонд „Култура“, Френски институт в България и др.

 

ЗА NETERRA.TV+:

Neterra.TV+ е  българска онлайн платформа, в която всички киномани могат да наемат или да закупят за гледане най-новите и качествени български филми, чужди заглавия, събития на живо и друго авторско съдържание. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато.

 

Автор:
Вера Банчева
Публикация:
23.04.2021 г. 16:51
Посетено:
860
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32632-osem-ot-nay-gledanite-filmi-ot-kinomaniya-tragvat-onlayn