Сцена / екран / ефир

Пролетни приключения с героите от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

10 и 25 април 2021 г., 11:00 ч., Национален студентски дом - София

Пролетни приключения с героите от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

 

◊ ПОКАНА

Първите пролетни пътешествия на тримата приятели от куклен спектакъл "Роден под щастлива звезда" ще бъдат на 10 април (събота) и 25 април (неделя) от 11:00 ч., в Национален студентски дом.

Приключенците ще разкажат на децата колко силно може да бъде приятелството и колко важно е да следваш смело порива на своето сърце. След спектакъла децата ще направят своя 3D картичка с мотив от представлението в творческата работилница на Здравка Кантарева - сценограф на "Роден под щастлива звезда".

Представлението „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първото от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, представят творческия процес по създаването на спектакъла в съпътстваща всяко представление фотоизложба.

 

Дата: 10.04.2021 г. (събота) и 25.04.2021 г. (неделя)
Час: 11:00 ч.
Място: Национален студентски дом (гр. София, пл. "Народно събрание" № 10)
Вход: 10 лв. (закупуване на място преди представлението)

Продължителността на представлението е 45 мин.

Продължителността на творческата работилница е 40 мин.

Facebook събития: (9) Приключения с кораб | Facebook

Поради наложеното ограничение на броя присъстващи, препоръчва се предварително записване чрез съобщение в страницата „Приключения с кораб“. Благодарим!

* * *

Представлението се реализира с финансовата подкрепа на програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура", Министерство на културата на Република България и с партньорството на Фондация за изкуство и култура "Пространства".

 

 

Автор:
Екип на проект "Приключения с кораб"
Публикация:
05.04.2021 г. 14:26
Посетено:
699
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32541-proletni-priklyucheniya-s-geroite-ot-kuklen-muzikalen-spektakal-roden-pod-shtastliva-zvezda