Сцена / екран / ефир

„Чехов търси талант" по Нийл Саймън гостува на сцената на Държавен куклен театър - Русе

7 и 8 април 2021, 19:00 ч.

„Чехов търси талант" по Нийл Саймън гостува на сцената на Държавен куклен театър - Русе

 

◊ СЪБИТИЕТО

„Чехов търси талант" по Нийл Саймън гостува на сцената на Държавен куклен театър - Русе

7 и 8 април 2021, 19:00 ч.

Жанр: Комедия
Автор: Нийл Саймън
Режисьор: Михаил Милчев
Сценография: Недялко Делчев
Превод: Недялко Делчев

С участието на: Светлина Станчева, Гергана Либова, Йоана Рачева, Вероника Барутчийска, Димитър Пишев, Борис Коев, Георги Димов

Продукция на City Mark Art Center – София

 

Имате ли талант като се изкихате да го направите с такъв финес, че даже да ви благодарят? Имате ли талант да извадите зъб с непосилна лекота, така че да не ви личи че е за първи път? Стиска ли ви да застанете пред самия Чехов и да играете негово произведение? Имате ли кураж да влизате в различни и много образи за броени минути? Или да станете мъж за първи път? Нито „да“, нито „не“ имат значение, а ефектно разказаните истории за парадоксалното и безумно прекрасно съществуване на белия свят.

Седем новели за големите въпроси, над които можем да умуваме не с дни, а с високосни години, пак без отговор, но поднесени със средствата на комедията и изиграни толкова смешно, абсурдно и нелепо, че получаваш пълно облекчение на душата. Историите на Чехов, ревизирани от прочутия драматург Нийл Саймън взимат на прицел “мълчаливото мнозинство”, хора разочаровани, нервни и несигурни.

„Саймън е в състояние да се справи със сериозни теми като всеобщото и трайно безпокойство, докато все още кара хората да се смеят“, гласи едно от ревютата на критиците по повод пиесата „Добрият доктор“, канавата, върху която сърцатите куклени актьори бродират шеметна сценична версия под режисьорската палка на Михаил Милчев.

 

Автор:
Държавен Куклен театър - Русе
Публикация:
02.04.2021 г. 14:39
Посетено:
688
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32529-chehov-tarsi-talant-po-niyl-sayman-gostuva-na-stsenata-na-darzhaven-kuklen-teatar-ruse