Сцена / екран / ефир

Премиера на "Палавото носле и пеперудката" - екранизация на приказка по проект "Пътешествието на Палавото носле"

Онлайн събитие на 29 март от 20:00 ч.

Премиера на "Палавото носле и пеперудката" - екранизация на приказка по проект "Пътешествието на Палавото носле"

 

◊ ПОКАНА

Днес, 29 март 2021 г., от 20 часа ще се състои премиерата на „Палавото носле и пеперудката”- първата екранизация на приказка по проект „Пътешествието на Палавото носле” – инициатива на актрисата Екатерина Казакова и художника-аниматор Мария Илчовска по книгата „Дзен Приключенията на Палавото носле” – книга 1 на Милена Маат. (книгата можете да изтеглите безплатно от тук.

Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд "Култура".

Интро: https://youtu.be/4hxKggMQ1jo.

Актрисата Екатерина Казакова и художник-аниматора Мария Илчовска представят първата от вълнуващите истории на Палавото Носле от книгата „Пътешествието на Палавото носле“ на Милена МААТ „Палавото носле и пеперудката”.

В реализацията на аудио формата на приказките участваха:

Актьорите: Екатерина Казакова, Петя Абаджиева, Даниел Цочев,  Биляна Казакова-Угринска, Ани Пападопулу, Поликсена Хардалова, Явор Костов, Ралица Стоянова, Евелин Костова, Доля Новачкова, Михаил Петров, Иван Гатев.

Младежите: Анита Угринска и Джером Николай Кодфри.

Преводачите: Доля Новачкова, Аракси Мухибян, Мариана Василева, Аглика Николова, Моника Златева, Стела Маркова-Димитрова.

За да присъствате на премиерата довечера, моля използвайте следния линк: https://www.facebook.com/events/284964153039056

*

Част от проекта е уъркшоп по стопмоушън анимация, воден от Мария Илчовска, който ще се проведе на 15 април 2021 г. от 19:00 ч. в център „Проджект Лаб“. Поканени са всички, които проявяват интерес към този вид техника на създаване на анимация. Ето и линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1401146296915320/

Тази събота, 03 април, от 17:00 часа Екатерина Казакова кани родители и деца на театрално ателие „Заедно в играта“, в който е обявен конкурс за създаване на образ на Палавото Носле. За да заявите участие за ателието и за повече информация влезте тук: https://www.facebook.com/events/1143109772802850 .

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
29.03.2021 г. 15:23
Етикети:
уъркшоптеатрално ателиекнигаЕкатерина Казаковаонлайн събитиепремиера
Милена МААТ
„Дзен Приключенията на Палавото носле”
Мария Илчовска
проект „Пътешествието на Палавото носле
екранизация на приказка
„Палавото носле и пеперудката”
Посетено:
853
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32510-premiera-na-palavoto-nosle-i-peperudkata-ekranizatsiya-na-prikazka-po-proekt-pateshestvieto-na-palavoto-nosle