Сцена / екран / ефир

"До последен дух" - Авторски спектакъл на Рашко Младенов

15 март 2021 г., 19:30 ч., Сити Марк Арт Център

"До последен дух" - Авторски спектакъл на Рашко Младенов

 

◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на „До последен дух“

Авторски спектакъл на Рашко Младенов 

15 март 2021 г., 19:30 ч., Сити Марк Арт Център
 
 
ПРОТЕСТЕН АПЕЛ
 
Отворено писмо против премиерата на спектакъла „До последен дух“ на Рашко Младенов
 
Ние, долуподписаните представители на будната гражданска съвест и радетели на българщината, изразяваме своето остро несъгласие с провеждането на премиерния спектакъл „До последен дух“ на Рашко Младенов, предвиден за 15 март 2021 г. в Сити Марк Арт Център, находящ се на адрес София, бул. „Янко Сакъзов“ 30, някога кино „Левски“.
 
Ни актьор, ни музикант, лицето Младенов от десетилетия трови общественото пространство със своите демодирали, анархистични представи за изкуство, напоени обилно с безвкусното му чувство за хумор. Любимец на властта във всички епохи, през годините той се превръща в синоним на кариеризъм от хунвейбински тип, свадливост и отмъстителност, за което колегите му от театър „София“, Русенския, Младежкия и много други театри все още се страхуват да говорят.
 
Мътните потоци на Прехода отвориха не врати, а портали, за хора като Рашко Младенов. С остър нюх за гешефта и личната облага, т.нар. „творец“ моментално се хвърли в бизнеса с таксиметрови услуги, превозвайки невинните гости на столицата по обиколни пътища на силно завишени цени в личния си Трабант, увличайки ги в лакърдии. Впоследствие е забелязан от специалните служби като дилър на музикални инструменти в Новия свят, в това число арфи, продавач на тютюнево-алкохолни изделия и много други, близки до криминалния сектор, услуги.
 
Позорни остават страниците и от неговите директорски мандати из националните театри, например Сатирата и Русе, където не се свени да привлече отхвърлени от световното културно пространство имена като Иржи Менцел или Армен Джигарханян. Допълнителни щрихи от битието на този съвременен Дориан Грей са потайните му културно-дипломатически мисии в Русия, довели световноизвестния режисьор Наумов до невъзможност да 2 не го покани за главната роля в един от най-обичаните си филми.
 
На последно, но не по важност място, стигаме до моралните устои на въпросния персонаж. Баща на три злощастни деца, които помежду си го наричат „Монарха“, понякога „Нерона“, Рашко Младенов е широко известен с организираните от него нелегални партита в семейното му шато в елитния столичен квартал „Коньовица“. Нееднократно в Столична община са постъпвали сигнали от неговите преки съседи – уважавани представители на ромската общност у нас – тормозени до ранните часове от негови авторски вариации върху теми от Шуберт, Скарлати и дори Скрябин!
 
В обобщение на всичко казано дотук, ние, долуподписаните представители на будната гражданска съвест и радетели на отечествеността, призоваваме всеки, който не се срами да се нарече българин, да си закупи билет за премиерния спектакъл „До последен дух“ на Рашко Младенов, предвиден за 15 март 2021 г. в Сити Марк Арт Център, находящ се на адрес София, бул. „Янко Сакъзов“ 30, някога кино „Левски“, за да предпази чрез саможертва своите близки и родственици от радиоактивните лъчи на самопровъзгласилия се за пианист и артист Младенов, наричан не без основание от азърбейджанската преса „Сивият кардинал на поне едно служебно правителство“...
 
15 март – ден за национално обединение срещу Младеновщината!
 
Време за равносметка и заедност!
 
(Използваме възможността да изразим своята морална подкрепа към директора на Сити Марк Арт Център, г-н Христо Киров, човек с дълбоки духовни устои, но очевидно подложен на невиждан тормоз от демона Младенов и да му кажем: Бъдете смел. Дори Тръмп не е вечен!)

Подписано от:
Фондация „Вдовици за ведра България“
Инициативен комитет на културно ориентираните
военнослужеши от 65-и свързочен полк, Нова Загора
Сдружение „Медиевисти за Нови Хан“
Хор на Софийските полу-момчета
Сдружение „Приятели на Салиери“
Религиозен дом „Танатос“
И много други...
 

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
15.03.2021 г. 14:47
Посетено:
1043
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32449-do-posleden-duh-avtorski-spektakal-na-rashko-mladenov