Сцена / екран / ефир

Спектакълът "Are you alive?" гостува във Велико Търново

13 март 2021, 19 часа, "Залата"

Спектакълът "Are you alive?" гостува във Велико Търново

 

◊ ПОКАНА

Спектакълът „Are you alive?” гостува във Велико Търново

В събота, 13 март, великотърновци и гости на града ще могат да се насладят на оригиналния спектакъл “Are you alive?”, чиято премиера беше на Moving Body Festival‎ 2019 във Варна.

Домакин на събитието е Залата (бул. "България" 29) в партньорство с пространство за култура ТАМ, а местата са ограничени.

Произведението е среща на въображенията на хореографа Искра Иванова, културолога Светлозара Христова, саунд инженера Виктор Проданов и дизайнера Стойчо Чакъров. Авторите определят спектакъла като движенческа творба-в-процес, в която зрителят е въвлечен активно и присъства видимо на сцената.

Представлението задава вечни въпроси, които обаче днес звучат с повишена трудност. Кой съм Аз? Какво ни прави будни? Какво ни движи? Накъде се движим? Имаме ли хоризонт и посока, която обединява нашите локални, национални, континентални пътища и която ни кара да се чувстваме „живи“? Имаме ли чувство за историческа мисия? С тези питания са свързани изследванията на пърформанса чрез хореографски подходи и звукови пейзажи.

През март спектакълът ще бъде представен в малки и големи населени места, сред които с. Руня, обл. Габрово; Долни Чифлик; Бургас; с. Воден, обл. Ямбол; Пловдив и София.

Повече за турнето: https://www.facebook.com/events/1555373357994103/

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
10.03.2021 г. 12:44
Етикети:
Искра ИвановаВелико Търновоспектакъл
пространство за култура ТАМ
„Are you alive?”
Посетено:
659
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32429-spektakalat-are-you-alive-gostuva-vav-veliko-tarnovo