Сцена / екран / ефир

"Убийство без убийство" от Андрей Филипов в Театър 199

Премиерата е на 27 февруари oт 19:30 часа

"Убийство без убийство" от Андрей Филипов в Театър 199

 

◊ ПОКАНА

На 27 февруари от 19:30 часа Театър 199 „Валентин Стойчев“ ще представи новата си премиера „Убийство без убийство“ от Андрей Филипов. Постановката е дело на Емил Бонев, сценография - Венцислав Апостолов, костюми - Елена Иванова.

В ролите ще видим София Бобчева, Христо Терзиев и Сияна Начева. 

 

Две жени, едната медицинска сестра, другата – цветарка. Едната е „по-зряла“, другата… „по-гъвкава“. А помежду им – мъж. Изобретател. Доста незрял, но пък уверен, че някой ден ще бъде признат за „гений“. Естествено, нещата се заплитат! Има ли любов? Няма ли любов? Кой с кого, кога, къде? Но и защо (тъй като тук е замесена и голяма сума пари)?... И наистина ли може да се стигне до убийство? Или пък не? Предстои да разберете в романтичната комедия „Убийство без убийство“.  

„Убийство без убийство“. В тази история на романтични премеждия и престъпни кроежи, с комедийния си талант блестят София Бобчева, Христо Терзиев и Сияна Начева.

„Убийство без убийство“ разкрива автора Андрей Филипов в напълно нова светлина и дава поле на режисьора Емил Бонев да разгърне в максимална степен пластовете на смеха. Пиесата е написана в най-добрите традиции на криминалния жанр и поставена с деликатен усет за „фаталните“ човешки чувства. С много хумор, очарователно и незлобливо тя осмива заобикалящия ни живот, пощурелите ни страсти,  а може би дори и най-интимните ни блянове.

Андрей Филипов е роден в София. Бил е драматург в Столичния репертоарен театър на щата Ню Йорк в Олбъни и Народен театър „Иван Вазов”, а от 2009 г. е драматург на Театър 199 „Валентин Стойчев“. Сред пиесите му са „Среднощен град”, „Липсващият разказ”, „Времетръс”, „Снягосници“, „Светулки”, поставяни у нас и в чужбина. Има самостоятелна изложба живопис и рисунки – „Сянката на човека и други илюзии”. Превеждал е на английски език Й. Радичков, В. Петров, К. Павлов, К. Илиев, от английски – Х. Пинтер, Д. Мамет, Т. Стопард, У. Ръсъл. Автор е и на няколко стихосбирки, последната от които „Хайку“, илюстрирана от Светлин Русев. Непоставяната досега комедия „Убийство без убийство“ е първи негов текст за възрастни представен на сцената на Театър 199.

Заповядайте на „Убийство без убийство“.

Една пиеса с неочакван край!

Следващите представления на „Убийство без убийство“ са на 6 и 22 март.

 

Автор:
Театър 199 "Валентин Стойчев"
Публикация:
26.02.2021 г. 17:42
Посетено:
1246
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32385-ubiystvo-bez-ubiystvo-ot-andrey-filipov-v-teatar-199