Сцена / екран / ефир

Проект “Играем Ибсен”, посветен на 100 години от смъртта на писателя

Театърът - неоценим инструмент в образователните практики

◊ ИДЕЯТА

Театърът като неоценим инструмент в образователните практики - зад тази идея застават представителите на Гимназия "БАЛКАНИКА" и 23 СОУ "Фредерик Жолио Кюри". Инициираният от тях театрално-образователен проект, подкрепен от НБУ - Учебен театър "Голия охлюв", и финансово и морално подпомогнат от Постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма към Столичен общински съвет, получава своето дългоочаквано публично представяне:

18 декември 2006 г., 17.00 часа
Софийска градска художествена галерия


◊ ПРОЕКТЪТ

Проектът “Играем Ибсен” е първи от цикъла "Театърът като игра и обучение". Тази инициатива има за цел да въведе театралната практика като съпътстваща образователния процес на младежи на възраст 14 и 18 години. В проектите от цикъла те ще имат възможност да опознаят театъра като социален и културен феномен. Учениците се поставят в защитена среда (условно театралната), в която могат свободно да изразяват себе си, да играят и усвояват социални роли и модели.

В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово гости ще бъдат представители от 73 СОУ, Нов български университет, Столична община
. със специалното внимание на Негово Превъзходителство г-н Ролф Балцерсен – извънреден и пълномощен посланик на Кралство Норвегия.
Автор:
СГХГ
Публикация:
18.12.2006 г. 15:05
Етикети:
Посетено:
732
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/3237-proekt-igraem-ibsen-posveten-na-100-godini-ot-smartta-na-pisatelya