Сцена / екран / ефир

Дни на "Медея" в Театър "Азарян"

От 23 до 26 април Театър "Азарян" отваря сцената си и всичките си пространства за стихията Медея

Дни на "Медея" в Театър "Азарян"

 

◊ ДНИ НА "МЕДЕЯ В ТЕАТЪР "АЗАРЯН"

Четири последователни представления на спектакъла „Медея“, филми, обучения и изложби, са подготвили доц. Снежина Петрова, ръководител на департамент „Театър“ в НБУ, и Сдружение „Легал Арт център“ на прага на Страстната седмица.

От 23 до 26 април Театър "Азарян" отваря сцената си и всичките си пространства (репетиционни, гримьорни, конферентни зали) за стихията Медея.

В „Дни на „Медея“ ще имате възможност да видите документалния филм на Найо Тицин, осъществен с подкрепата на Нов български университет, да се включите в обученията на композитора Асен Аврамов и актрисата и преподавател в НБУ – Ася Иванова, ще посвирите на баян със Стоян Караиванов, ще рисувате с Цветелина Спиридонова, ще говорите с Георги Гочев – преводачът на „Медея“, ще се запознаете със социодрамата на Александра Гочева и ще се срещнете с актьорите след последния спектакъл.

„Кризата свали планираните представления през март, октомври и ноември 2020 г. Голяма част от публиката не си върна билетите и до този момент ги пази в очакване на нова дата. Ето защо решихме да направим голямо събитие, с което да благодарим на публиката, която ни подкрепи и на тази, с която предстои да се срещнем в тези необичайни времена“, не крие вълнението си доц. Снежина Петрова.

23 април е единствената дата, на която всички притежатели на билети от пренасочените дати през 2020 година, ще могат да гледат спектакъла. Те също ще могат да се включат в съпътстващата програма.

Всеки, закупил билет за представлението "Медея" в някой от четирите дни, ще може да се включи в съпътстващата програма с предварителна регистрация на https://legalart-centre.org/dni-na-medea/

Преди броени дни проектът „Медея“ на актрисата Снежина Петрова и Сдружение „Легал Арт център“ получи награда Европейски гражданин на Европейския парламент. Отличието се присъжда от Европейския парламент на граждани или организации за осъществени от тях проекти, които насърчават по-доброто взаимно разбирателство и интеграция между гражданите на държавите членки или за подпомагане на сътрудничеството в областта на културата, което утвърждава европейските ценности.

Проектът „Медея“ се реализира в партньорство с Нов български университет и подкрепата на Министерство на културата и Театър "Азарян".

 

Автор: НБУ
19.02.2021 г. 16:48
Посетено: 795
Етикети: проект, изложби, обучения, филми, спектакъл, доц. Снежина Петрова, Нов български университет, НБУ, Сдружение „Легал Арт център“, департамент „Театър, Театър "Азарян", Дни на "Медея"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32351-dni-na-medeya-v-teatar-azaryan