Сцена / екран / ефир

"Втора кожа" на хореографа Александра Драгова в Студентски дом и Театъра на НБУ

16 февруари - Национален студентски дом, 18 февруари - Университетски театър НБУ

"Втора кожа" на хореографа Александра Драгова в Студентски дом и Театъра на НБУ

 

◊ СЪБИТИЕТО

Режисьорът и хореограф Александра Драгова, възпитаник на Нов български университет, заедно със своите колеги танцьори: Денислав Иванов, Калина Кръстева и Бетина Димитрова, гостуват с танцовия спектакъл "Втора кожа" в камерната зала на Национален студентски дом – София на 16 февруари от 19:00 часа. 

„Разпознавам те в страховете ти, аз съм най-големият ти страх. Аз съм болката, издълбала дом в сърцето ти. Аз съм миналото и настоящето ти. Аз съм променящата те същност, докато не осъзнаеш себе си. Аз съм втората кожа, която не може да побере душата“. Поривът за свобода и променяща се идентичност, съчетана с иновативна съвременна хореография, вплитат зрителя в магията на танца и силата на изкуството.

Музиката е на Дахабраха, Дея Дова, а костюмите са дело на SolantCostumes, снимки, видео и рекламен дизайн: Иван Иванов, Богомила Деянова, Боян Фераджиев.

Разпространението на спектакъла в Национален студентски дом е част от проект „Театрална совалка 2020-2021“ на Нов български университет и се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

На 18 февруари от 17:00 часа Александра Драгова ще представи на живо танцов уъркшоп на сцената на Университетски театър НБУ.

Преди да бъде извършен „ритуала“ на танцовия спектакъл „Втора кожа“, артистите ще включат публиката в танцов клас. Събитието ще се предава на живо в платформата URBO. ( https://urboapp.com/bg/e8042-vtora-koja-online )

Билети за спектаклите в Театъра на НБУ и Студентски дом се продават чрез платформата URBO.

За представлението на 16 февруари в Национален студентски дом, могат да бъдат закупени от тук: https://urboapp.com/bg/e8028-vtora-koja-nsd, а за уъркшопа с Александра Драгова на 18 февруари от 17:00 часа в Университетски театър НБУ, от тук: https://urboapp.com/bg/e8043-aleksandra-dragova-workshop

 

Автор:
НБУ
Публикация:
15.02.2021 г. 12:23
Етикети:
Национален студентски домАлександра Драговатанцов спектакълНБУ
Бетина Димитрова
Калина Кръстева
„Театрална совалка 2020-2021“
Денислав Иванов
"Втора кожа"
Посетено:
775
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32331-vtora-kozha-na-horeografa-aleksandra-dragova-v-studentski-dom-i-teatara-na-nbu