Сцена / екран / ефир

"Драконът" на Варненския театър със субтитри на английски език

Инициатива от програмата за 100-годишния юбилей на театъра

"Драконът" на Варненския театър със субтитри на английски език

 

Политическата сатира "Драконът", постановка на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", в прочит на големия режисьор Явор Гърдев, на 1 февруари 2021 година за пръв път ще бъде придружена със субтитри на английски език. Субтитрите, чийто превод от руски на английски език е дело на Юрий Мачкасов, с адаптация по постановката на Явор Гърдев от драматурга Аглика Стефанова, ще се водят от Стефка Гичева, експерт в отдел Маркетинг и реклама на театъра.

В 100-годишния си юбилеен сезон Варненският драматичен театър поставя с този спектакъл началото на дългосрочна стратегия за представяне на най-добрите си постановки и на английски език. Целта е да се разшири театралната аудитория със студентите от други страни, които учат във варненските университети, представителите на чуждестранни фирми, работещи тук и говорещите английски език туристи, които посещават морската столица и българското Черноморско крайбрежие.

Инициативата, в подкрепа на културния туризъм и превръщането на Варна в курортна дестинация за 4 сезона, несъмнено ще улесни участието на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" в международни конкурси и турнета.

 

 

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
28.01.2021 г. 18:52
Посетено:
892
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32260-drakonat-na-varnenskiya-teatar-sas-subtitri-na-angliyski-ezik