Сцена / екран / ефир

„Театрална совалка“ се завръща на сцената на Национален студентски дом в София

Университетски театър на НБУ подготви три представления, които ще се играят на живо през януари 2021 г.

„Театрална совалка“ се завръща на сцената на Национален студентски дом в София

 

◊ "ТЕАТРАЛНА СОВАЛКА" 2021

Новият „театрален полет“ на младите актьори на НБУ стартира на 13 януари с танцовия спектакъл „Втора кожа“ под режисурата на Александра Драгова. Ще разпознаем ли страховете си? Коя е променящата ни същност по пътя към себепознанието? Въпроси, които Александра Драгова и участниците в нейния спектакъл задават за размисъл на публиката.

Нестандартен и бунтарски прочит на класическа пиеса предлага на 25 януари спектакъла „Чайка, Чайки…Чайките“. Под режисурата на доц. Възкресия Вихърова и доц. д-р Ася Иванова пиесата на А. П. Чехов „Чайка“ се трансформира в модерен театър, вдъхновен от енергията на Робърт Брустийн и книгата му „Театърът на бунта“.

На 29 януари завършваме своя полет в магичната галактика на Шекспир, със спектакъла „Сън в лятна нощ“ под режисурата на Елена Панайотова. Студентите по актьорско майсторство в НБУ влизат в ролите на четирима нещастно влюбени, лутащи се из гората в нощта на лятното равноденствие. Пиесата преоткрива всички възможни форми на любовта и вълнува до днес фантазията и въображението.
 

Домакин на „Театрална совалка 2021“ ще бъде Национален студентски дом, а всички представления са с начален час 19:00 ч.

По време на спектаклите ще се спазват всички противоепидемични мерки, а капацитетът на залата ще бъде запълнен на 30%.

Билети могат да бъдат закупени онлайн през платформата URBO.

Повече информация за театралните полети и инициативи на театъра на НБУ може да научите от Фейсбук страницата на Университетски театър НБУ - https://www.facebook.com/University.Theater.NBU

 

 

Автор:
НБУ
Публикация:
12.01.2021 г. 15:59
Посетено:
851
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32205-teatralna-sovalka-se-zavrashta-na-stsenata-na-natsionalen-studentski-dom-v-sofiya